Passap automatic – Strikkeprøver og youtubevideoer


Hver sommer drar vi på ferie til svigerforeldrene mine. I skapet der står det en gammel strikkemaskin som jeg kjøpte på finn.no for 500 kr. Jeg har aldri sett så mye støv på en strikkemaskin noen gang, så jeg måtte rengjøre den før jeg tok den i bruk (video som viser hvordan jeg gjorde det ser du her). Når maskinen endelig fungerte som den skulle ble den fraktet til Gudbrandsdalen som en feriestrikkemaskin.

Jeg koser meg masse med min Passap Automatic, skal jeg innrømme. Jeg har strikket både skjørt, sokker, strømpebukse, sjal, hårstrikk og luer på denne strikkemaskinen. Den funker som en kule, til tross for at den ser antikk ut og er ekstremt manuell sammenliknet med nyere maskiner.

Sist jeg hadde denne strikkemaskinen fremme fokuserte jeg på strikkeprøver i ulike former, fasonger og teknikker. Jeg synes det er noe veldig tilfredsstillende med å gjøre de ulike teknikkene på den manuelle måten. Ja, det er greit å koble til en PC eller å sette i et hullkort, men det er noe med den enkeltheten med å gjøre det selv. Ja, kanskje det er litt selvmotsigende å kalle det tungvint å bruke en elektronisk strikkemaskin . Men å hente frem PC, sette i ledninger, ordne med at driverne er i orden og alt det der. Jo, det slipper du med en manuell maskin. Den kan til og med være med ut i sola, slik jeg pleier å gjøre i sommerferien! 🙂

Men at akkurat den nevnte strikkemaskin heter Passap AUTOMATIC er kanskje en diskusjon for en annen anledning 🙂 For så veldig automatisk er den egentlig ikke sammenliknet med det vi kan få tak i i dag.

Men tilbake til strikkeprøvene. Hvordan jeg har strikket disse legger jeg ut på YouTube. Ikke alle er publisert ennå, men jeg har startet med noen av dem.  Har du lyst til å se er linken til spillelisten om strikkemaskinen Passap Automatic her.

Noen av strikkeprøvene ble til hårstrikk. Funket aldeles utmerket! Spesielt når hårstrikken matcher kjolen til vesla!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.