Skjørt strikket på Passap Automatic


Det var lenge siden jeg begynte på dette skjørtet. LENGE siden. Men plutselig ble det sommer, og lysten til å strikke på strikkemaskin falt i samme fart som temperaturen steg 😉  Men en dag for ikke lenge siden fikk jeg motivasjonen litt overraskende over meg, og jeg fikk endelig fullført skjørtet.

Skjrt4

Å strikke på en Passap Automatic er uvant i forhold til en litt mer moderne maskin. Hovedforskjellen er innstillingene på maskinene, og hvordan sleden strikker nålene i de forskjellige posisjonene. Har du nålene i D-posisjon på en moderne strikkemaskin og innstillingene er «vanlige» på sleden, strikker sleden alle nålene i D-posisjon. Det gjør ikke en Passap Automatic. Man må manuelt flytte nålene til C-posisjon for at den skal strikke. I tillegg til det må man passe på at man har riktig innstilling for at maskinen skal skjønne at nålene i C-posisjon faktisk skal strikkes. Disse innstillingene er ulike avhengig av om du har sleden på høyre eller venstre side av arbeidet.

Men når man først skjønner konseptet er det ikke så vanskelig. Man må bare konsentrere seg litt ekstra, og hele tiden passe på at innstillingene er riktige. Men heldigvis, hvis man gjør feil, så er det verste som skjer at sleden skyves over nålene uten at de strikkes. Jeg har ennå til gode å oppleve at arbeidet detter av maskinen.

Da skjørtet var ferdig så jeg at det var litt kjedelig til et barneplagg å være. Derfor bestemte jeg meg for å pynte skjørtet med litt enkel nålefilting. Resultatet ble bra, og Olivia ble kjempefornøyd. Hun sprang rundt i stua for å vise frem skjørtet sitt til alle som ville se når hun danset i sitt nye skjørt 🙂

Skjrt3

Skjørtet er strikket på en Passap Automatic i garnet Mandarin Naturell (det svarte) og et sokkegarn jeg kjøpte på Kreaktiv (det gråmelerte). Oppskriften er utarbeidet ved hjelp av DesignaKnit8 og dens standard skjørtsnitt. Skjørtet er strikket i 8 deler som er montert sammen med en Hague Linker.

Oppskrift på skjørtet kommer kanskje etter hvert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.