«Se min kjole» 4


«Se min kjole, den er rød som rosen,
alt hva jeg eier, det er rødt som den
Det er fordi jeg elsker alt det røde,
og fordi et postbud er min venn»

Se min kjole

Jentene elsker denne sangen. Med en gang de får på seg en kjole blir det masse sang og dansing. Noen ganger blir det solo-opptredener, andre ganger blir det et kor av søte barnestemmer.

Disse kjolene falt i smak fra første stund. Herlige og lette sommerkjoler som egner seg helt perfekt på varme dager. Jeg krysser fingrene for at det blir fint vær i ferien, og at de derfor vil bli mye brukt. Glade jenter som synger og danser kan jeg rett og slett ikke få nok av! 🙂

Men selvsagt vil disse kjolene også være fine med strømpebukse og langermet genser under. Så glede av kjolene skal de nok få, uansett vær.

 

Oppskriften jeg strikket etter var tiltenkt kun en farge. Men fordi jeg ikke hadde nok farge til én kjole, bestemte jeg meg for å gjøre den i to farger. All hullstrikk strikket jeg i en farge, og all rillestrikk strikket jeg i en annen farge. Jeg synes det ble veldig bra!

Disse kjolene har også nevnt i dette innlegget, hvor jeg gir grundigere informasjon om hvilket garn og mønsterhefte jeg har brukt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “«Se min kjole»

 • Tildama

  Very cute dresses . . . . and the models, well, what can I say? They’re nothing short of adorable too! Well done!

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Thank you! Happy children are cute children 🙂 And when they are happy because they liked the dresses I knitted for them.. Well, than I am a happy mom too 🙂

   • Tildama

    You are so right! I hope to get motivated next week to start knitting some little dresses for my 5 granddaughters. I suffer from too many ideas, too many thoughts and not enough action. I have spent the last few weeks clearing a space ready to set up my machines but now winter has arrived and the space is way too cold to sit for any length of time. I want (and hope to get) a space like you have made in your back garden – and place of contemplation and creativity.

    • Ingunn Innleggsforfatter

     That sounds very familiar 😉 It is the «price» creative people must live with. Not the worst thing to suffer, though! Hope you will get a nice place to work your magic really soon. A creative heart (and your granddaughters, I guess) is more happy when the surroundings makes it easy for you to get to work! Good luck!