Svingskjørt til tvillingene


Et mimreinnlegg passer godt i disse juletider. Er det et tidsfordriv nordmenn liker bedre i romjula enn å mimre? For å ta det som blir sendt på TV som et eksempel. På TV-programmet finner vi væråret 2016, idrettsåret 2016, nyhetsåret 2016 og underholdningsåret 2016. Og så videre.

Jeg skal ikke begynne med noe liknende i dette innlegget, men jeg skal mimre litt likevel. Jeg strikket nemlig noe pent i sommer som jeg rett og slett har glemt å blogge om. Så nå skal jeg tilbake til barføtte ben i grønt grass, ivrige barn med såpebobler og fornøyde besteforeldre som serverer jordbær i hagen. Jeg skal tilbake til sommeren 2016.

Sommeren 2016 var en av de beste feriene vi har hatt på flere år. Vi merker at barna blir eldre. Tåteflasker blir byttet ut med kopper, krabbende bein erstattes av bein som snubler, som igjen erstattes av stødige bein som springer. Babymat og grøt erstattes med den gode gamle husmannskosten. En sliten mamma og pappa erstattes med en mamma og pappa som har mer energi, fordi dagene kan fylles med aktiviteter sammen med barna, i stede for en stadig kamp for å få nok søvn og hvile i løpet av dagene som flyr forbi.

Jeg strikket mye i sommer. Det er tross alt det jeg gjør når jeg koser meg og skal slappe av. Et av prosjektene som var på pinnene den sommeren var et par skjørt til tvillingene. Jeg fant litt restegarn på hytta som inspirerte meg, og med boka Klompelompe i håndarbeidsveska var det ingen tvil om hva restegarnet skulle brukes til!

Ute på idylliske omgivelser i vakreste Gudbrandsdalen måtte ungene stille opp for fotografen. Men når fotoseansen inkluderte både fint vær, såpebobler, og nye flotte skjørt, så var barna såpass fornøyde at fotografen fikk tatt mye mer bilder enn nødvendig. Det er alltid et godt tegn! 🙂

Skjørtene er strikket i et garn i en alpakkaullblanding som er kjøpt på Europris (tror det heter Alpa). Oppskriften er hentet fra Klompelompe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.