Strikket bursdagsgave, nok en gang


Jenter med nyeflettet hår, hvite strømpebukser og flotte kjoler på. Det er ensbetydende med én ting: selskap. Enten det er familieselskap, bursdagsselskap eller et juleselskap er det samme prosedyre hver gang. Noen ganger er det bare kos, andre ganger er det bare stress.

Men å observere disse små i de flotte klærne sine er helt fantastisk. Se jentene vokse et par centimeter av stolthet fordi kjolene deres er så fine. Se begeistrelsen deres  når de ser de fine presangene som er pakket inn i fargefullt papir. Observere de tre allerede vakre jentene, bli ennå vakrere med å pynte seg i sin beste finstas. Bedre kan det jo egentlig ikke bli 🙂

For noen dager siden ble jentene mine invitert i bursdag til ei jente i barnehagen. Stolte jenter trosset blesten utendørs, og tuslet fornøyd bort til nabohuset. Hva var det vi  hadde pakket inn i papir til bursdagsbarnet? Hjemmelagede gaver, så klart!

Da jeg sa til min mann at jeg ville strikke bursdagsgave til denne jenta, sa mannen min: «Lag noe fint, da». Jeg lager da aldri noe som ikke er fint, tenkte jeg litt småfornærmet, før jeg svarte enkelt og greit: «Selvfølgelig skal jeg det!».

Jeg synes resultatet ble fint, jeg. Og heldigvis var mannen min enig 🙂 Ungene også, for den saks skyld. Om bursdagsbarnet var fornøyd vet jeg ikke før jeg eventuelt treffer henne igjen i barnehagen med nye votter/pannebånd på seg. Hun var nemlig litt mer opptatt av alle de andre gavene hun ikke hadde pakket opp ennå, enn å dvele over den litt kjedelige, myke gaven 🙂

Vottene/pannebåndet er strikket etter oppskrift fra boka Klompelompe i garnet Merinoull fra Sandnes Garn. Knytebåndet til pannebåndet har jeg strikket på denne måten på strikkemaskinen Silver Reed LK150.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.