Bursdagsgave del II


Sist Olivia ble invitert i bursdag spurte jeg om jeg skulle strikke et pannebånd til bursdagsjenta. «Ja», sa Olivia entusiastisk. Jeg satte frem strikkemaskinen Silver Reed SK830 og strikket i vei.

Etter mye slit og strev ble pannebåndet ferdig. Det var ikke mye slit og strev på grunn av strikkemaskinen, for det er en fantastisk strikkemaskin på alle måter. Men jeg beregnet litt mye cm både i bredden og høyden, som gjorde at pannebåndet ble alt for stort. Jeg måtte styre en del for å få det til å passe..

Som bildet viser, måtte jeg ty til overlock (cut’n sew) for å få det til. Men til slutt ble det heldigvis veldig bra!

Da bursdagen nærmet seg, ville Olivia på butikken for å kjøpe leker til bursdagsjenta. Det sa jeg nei til. Jeg hadde tross alt brukt en del tid på dette pannebåndet, og i og med at klassen til Olivia har bestemt at bursdagspresanger ikke skal koste mer enn 50 kr, så ble det ikke riktig å kjøpe noe i tillegg. Olivia begynte å sutre, og ville ikke gi pannebåndet til denne jenta. Men hva skal jeg med et pannebånd det står Selina på? Nei, her måtte Olivia bare gi seg.

Noe av det første Olivia sa da hun kom hjem fra bursdagen, stappfull gode opplevelser, var dette: «Mamma! Vet du hva Selina gjorde da hun åpnet presangen min? Hun ble kjempeglad og gav meg en klem og et kyss, og sa tusen, tusen takk!». Da var alt som heter leker glemt, og den myke bursdagsgaven var ikke så ille å gi vekk likevel 😉

 

Pannebåndet er strikket med Tynn Line fra Sandnes Garn. Jeg valgte dette garnet fordi jeg vet at det er mange som klør når de får ull rett på huden. Kontrastfargene, derimot, er i ull. Både det svarte og det burgunderrøde. Med andre ord vil pannebåndet varme ørene likevel 🙂

Pannebåndet er strikket med strikkemaskinen Silver Reed SK830, og montert ved hjelp av Janome 644D overlock og nål/tråd. Jeg har brukt Tynn Line fra Sandnes Garn som hovedfarge, og tynn ull av ukjent produsent i kontrastfarger (navn og border). Mønsteret har jeg satt sammen selv ved hjelp av DesignaKnit8.

Baksiden på pannebåndet ser slik ut:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.