Strikket bryllupsgave – del 2


I forrige blogginnlegg skrev jeg om en bryllupsgave, og da var det bruden som fikk hovedoppmerksomheten. Denne gangen er det brudgommen som står for tur – for han fikk selvsagt også en gave!

Brudgommen, min lillebror, er en fyr som elsker å holde seg varm. Men hvem gjør vel ikke det..? Jeg strikket en vest til han for noen år siden (denne), og den har han brukt så utrolig mye! Derfor strikket jeg ny vest til han litt senere (denne), og den fikk han brukt helt til den krympet i vask. Etter en samtale med broren min på telefonen var det ikke tvil om hva han ønsket seg. En ny vest 🙂 Og fargeønsket var klart: Den skulle helst være så nøytral som mulig slik at han kunne bruke den to uker i strekk uten at folk la merke til den.. 🙂

Jeg tok frem strikkemaskinen LK150 og utarbeidet en oppskrift fra dette heftet. Jeg brukte akkurat samme oppskrift og spenning på to ulike vester i to ulike garntyper.

Den svarte vesten er strikket i en blanding av Line og Mini duett fra Sandnes Garn, kombinert med et ganske tynt garn i angoraull som jeg har kjøpt i utlandet. Den ble tett og fin i maskene, og ble så å si nøyaktig slik jeg ønsket at den skulle bli.

Den grå vesten er strikket i en blanding av Kitten Mohair og et 100% ullgarn uten navn. Begge fra Sandnes Garn. Dette garnet er tynnere enn det jeg brukte på den svarte. Med lik spenning og oppskrift førte det til at vesten ble løs i maskene og litt for stor i størrelsen. Etter en omgang i tørketrommelen ble den tova til den var akkurat like stor som den svarte vesten.

Resultatet ble en grå og varm tovet hverdagsvest og en svart vest til litt finere dager 🙂

Begge vestene er strikket på strikkemaskin Silver Reed LK150, og er montert med Hague Linker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.