Genser,  Håndarbeid og søm,  Håndstrikk,  Marius,  Youtube

Helt Marius

IMG_9527Hele norges befolkning er for tiden i ekstase. FOR EN SOMMER! FOR EN TEMPERATUR! På med bikini og solbriller, nå skal det flotte være nytes til det fulle! Men de som er som meg, som liker BÅDE å sitte i sola med bikini på og svette litt, men OGSÅ å strikke, ja da møter man på et lite problem hvis man strikker ullgenser. Den utfordringen har jeg prøvd meg på den siste uka.. Etter å ha forsøkt meg på ulike varianter, har jeg funnet ut at jeg må krype til korset og sette meg i skyggen. Det hadde jeg forøvrig sannsynligvis måtte gjort uansett, for det er faktisk innmari varmt for tiden!

Som bildene mine røper har vi rømt inn på fjellet på hytta. Her er det troll i trærne, bare lyder av kuer og sau – og fri fra både biler, naboer, internett og telefondekning forøvrig. Og ikke minst er det svalere her enn nede i dalen. Varmt nok i massevis, ja, men dog så deilig! Favorittsysselen min er å sette meg ute, droppe alt som heter lydbok, tv og radio, ta med meg strikketøyet og bare nyte stillheten. Helt fantastisk!

IMG_9529Som overskriften på innlegget røper, har jeg strikket en Mariusgenser. Eller rettere sagt, en Marius-vest. Jeg strikket vesten i garnet Peer Gynt, et garn som jeg tidligere ikke har likt noe spesielt godt, men som jeg liker bedre og bedre jo mer jeg bruker det. Jeg liker det «norske» preget som garnet gir på strikketøyet. Når det er sagt likte jeg ikke denne oppskriften spesielt godt. Jeg trodde man strikket Mariusgenser rundt og rundt helt til du kom til skuldrene, men dengang ei. Her delte man genseren i forstykke og bakstykke, og strikket hver del ferdig hver for seg. Og ikke nok med det, forstykket delte man i to ved halsfellingen, og også disse skulle strikkes hver for seg. For å få dette til må man strikke frem og tilbake med rette og vrange pinner. Med to farger..  Å strikke vrange pinner med to farger gikk faktisk relativt greit etter en stund, utfordringen var å strikke like stramt på retten og på vrangen.. Øvelse gjør mester, blir det sagt.. Kanskje blir neste genser perfekt, hvem vet…?

Mønsteret på genseren er hentet fra Sandnes Garn «Til Fjells» nr. 1011. Men det skal legges til at oppskriften er ment til garnet Sisu, og at jeg gjorde om oppskriften noe for å få det til å stemme med Peer Gynt, som er et mye tykkere garn.

Mens jeg styrte på for å få til en fin teknikk for å strikke med to farger fra vrangen, fant jeg ut at det var et godt emne å lage en youtubevideo av. Så her er den:

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.