Hjemmesydd versus kjøpeklær 2


Når man går på shopping kan man fort svi av noen tusenlapper. Dette gjelder uansett om man handler på for eksempel H&M eller Stoff & Stil. Selv er jeg oftere på Stoff og Stil enn på H&M, både fordi jeg elsker å sy, og fordi jeg hater å shoppe klær.

Etter å ha sydd en del klær til både meg selv og mine barn, har jeg fått muligheten til å sammenlikne kvaliteten på de klærne som er kjøpt i butikken, og de klærne jeg har sydd selv. Konklusjonen er som følger: Klærne jeg syr selv er av langt bedre kvalitet. Ingen t-skjorter blir skakke i formen, buksene krymper ikke og gensere nupper ikke, slik butikkjøpte klær ofte gjør.

enhjrningsgenser1

Litt av årsaken til dette er nok fordi jeg er nøye med å vaske alt stoff før jeg syr. Da er de på en måte «ferdig krympet» FØR jeg setter saksa i stoffet. Plaggene krymper sjeldent mer enn den første gangen man vasker klærne, så hvis man tar seg bryet med å vaske før man syr, er man garantert et mye bedre resultat.

En annen årsak til at klærne holder seg godt, er fordi jeg er gnien  på bruk av tørketrommel. De klærne jeg vil ta ekstra godt vare på, tørker jeg helst på stativ. Det er tross alt en stor slitasje for klærne når de tørkes i trommel. All loen vi må fjerne er jo fibre som er røsket ut av klærne i tørkeprosessen, og det kan umulig være bra for klærne. Disse genserne har altså blitt kjørt minimalt i tørketrommelen!

En tredje årsak til at genserne fremdeles ser nye og fine ut, kommer av det faktum at de tross alt at ikke er mer enn 3 måneder gamle. Jeg ble ferdig med genserne like før sommerferien, og de har vært mye i bruk siden den tid. Men tre måneder er likevel ikke så lang tid, en genser skal ha en langt lengre levetid enn som så 😉

enhjrningsgenser2

Genserne er sydd på Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstitch. Mønsteret har jeg hentet fra Heilt spesiell og Jubel, og alt stoff er kjøpt på Stoff og Stil.

Bildene er forøvrig tatt på en av våre dager med «Barnehagesafari«, og denne barnehagen vi besøker her er en av våre absolutte favorittbarnehager. Stort og flott uteområde med godt utvalg av både leker og musikkinstrumenter! Helt fantastisk 🙂

enhjrningsgenser3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Hjemmesydd versus kjøpeklær