Aktiviteter for smårollinger i helger og ferier


SandkasseÅ være småbarnsforeldre kan være krevende. Så krevende at det noen ganger kan føles som om det er mindre arbeid å være på jobb enn å være hjemme sammen med barna. Når det er slik kan helgene være lange og feriene ennå lengre.

Dette høres kanskje litt drastisk ut, men jeg er bare ærlig. Slik har det vært noen ganger for oss her hjemme.. Vi har ei jente som er født i 2011 og tvillinger født i 2013. Det er tre barn i løpet av to år – noe som sannsynligvis er flere barn pr. år enn en gjennomsnitts norsk familie. Ikke nok med det, i løpet av de 4,5 årene vi har hatt småbarn i hus, har vi kun hatt én barnefri kveld. Nærmeste familie bor 20 mil unna, og barnevakter vokser ikke akkurat på trær. Men misforstå meg ikke, jeg elsker barna mine over alt på jord, livet er bra og vi er lykkelige og tilfredse! Men at det er slitsomt er det ingen tvil om!

Så når helgene blir lange og feriene langtekkelige så må man finne noe som kan gi glede og avveksling slik at dagene går fortere. En av de enkleste aktivitetene jeg vet om er å ta med barna ut på tur, men å spasere i nabolaget for n’te gang blir etter hvert både kjedelig og demotiverende. Så hvor drar man hvis man trenger variasjon?

Jeg bor midt i Sandnes sentrum. Midt i mylderet av folk og fe, bygninger og parker, skoler og barnehager. Dette har jeg etter hvert lært meg å benytte meg av. Vi har startet noe som jeg kaller for «barnehagesafari», der målet er å besøke så mange barnehager som mulig.

Det er unektelig en stor fordel å kunne slippe barna løs innenfor et inngjerdet område. Jeg slapper mye bedre av når jeg vet at de ikke kan stikke av og løpe ut i veien. Derfor besøker vi barnehager. Noen ganger kjører vi uten å vite hvor vi skal, andre ganger googler jeg på forhånd. Ungene er i ekstase hver gang vi finner en ny og spennende barnehage de ikke har vært i før. De kan leke i timesvis uten å krangle, og hvis vi er virkelig heldig, så kan jeg sitte å nyte sola på en benk, mens barna leker harmonisk. Det ville absolutt ikke skjedd med mindre omgivelsene var nye og spennende! Det ser heller ikke ut som om det er noen ende på nye barnehager, det dukker stadig opp noen vi ikke har vært i før. Det er bare å hive ungene i bilen og ta seg en kjøretur, og vips, så dukker det opp en spennende lekeplass der vi kan tilbringe dagen sammen.

KlatreveggSå denne helgen skal jeg gjøre som følger: smøre litt nistemat til oss alle, fylle noen drikkeflasker med vann og en termoskopp med deilig TE til meg selv. Vi kler på oss (eller smører oss inn med solkrem, alt ettersom), og setter oss i bilen. Destinasjon? Tilfeldig 🙂

Deilig med uforutsigbarheter som oftest ender opp i gledeshyl!

God lørdag!

 

 

Lunsj i huskestativet

Mor og datter

Nye lekeapparater

Sprekingen

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.