Håndarbeid og søm,  Håndstrikk,  Kjole/skjørt

Mandarin Petit på pinnene – snart nye kjoler til tvillingene

Te og lydbok

Med Mandarin Petit mellom fingrene, lydbok på ørene og varm te i koppen, koser jeg meg veldig i vår flotte hagestue. Regnet trommer på taket og ullponchoen henger over skuldrene. Det er ganske idyllisk her jeg sitter og strikker på nye sommerkjoler til tvillingene 🙂

Jeg strikker og hrer lydbok
Kjolene strikkes i Mandarin petit, hvilket er et nydelig garn å strikke med. Den ene kjolen vil bli brun og rosa, den andre brun og lilla. Kjolene er enkel å strikke, men med tanke på at jeg la opp 234 masker på hver kjole, så vil det ta en «liten stund» før jeg blir ferdig.

Mønsteret jeg strikker etter er fra hefte 1504 Smårollinger, modell nr 7 «Retro kjole med rundt bærestykke«. Heftet er selvsagt kjøpt hos Sandnes Garn, trofast kunde som jeg tross alt er 🙂

Strikkehefte Sandes Garn

Bildet under viser kjolen jeg skal strikke. Jeg har valgt to farger av den enkle grunn at jeg ikke hadde nok farge til to ensfargede kjoler. Men litt kontrastfarger er aldri galt! Jeg gleder meg masse til å se de når de er ferdige.

Oppskriften er ment til Mini Alpakka, men siden både Mini Alpakka og Mandarin Petit har strikkefasthet på 27 masker pr 10 cm så valgte jeg Mandarin Petit. Dette skal bli lette og deilige sommerkjoler, og da er bomull et naturlig valg.

Modellen jeg strikker

 

Til slutt har jeg noen anbefalinger til strikkegale mennesker:

  • Lytt til lydbok mens du strikker! Og liker du fantasy-sjangeren kan jeg anbefale Ravneringene på det varmeste. Jeg kjøper lydbøkene mine på ebok og lytter på bøkene mine på telefon/nettbrett med ebok sin app. Denne fungerer på tvers av operativsystem android/apple. Spør du meg så finner man en ulitmat og uslåelig kombinasjon når man kombinerer spennende lydbøker med monotont strikkearbeid!
  • Når du først er glad i å lytte på lydbok er det viktig med gode headset. Jeg kjøpte meg Bose QuietComfort 20i headset for et par år siden, og disse har jeg blitt utrolig glad i. Er det for mye bråk rundt meg skrur jeg på støydemperen, og det eneste som gjenstår av lyd er lydboken. Les gjerne innlegget jeg skrev om disse her.
  • Som du ser på bildet der jeg sitter å strikker, så har jeg på meg en svart klokke. Dette er klokken FitBit Surge som jeg er veldig fornøyd med, og har brukt veldig mye siden jeg kjøpte den. Les gjerne mer om klokken i dette innlegget. Og hvis du allerede er bruker av FitBit – legg meg gjerne til som venn, så kan vi konkurrere mot hverandre. Du finner meg under brukernavnet Nnugni.

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.