HURRA! Ny symaskin :-)


Nå står jubelen nærmest i taket! I et par år har jeg hatt lyst på coverstitch og endelig er drømmen realisert!

En coverstitch er en slik type symaskin man egentlig ikke trenger. Man kan gjøre nesten de samme tingene hvis man har en vanlig symaskin. Men ikke helt. Og nå som det er så populært å sy i jerseystoffer og man skal kante alt med ribb, så går det så vanvittig mye raskere med coverstitch med kantbåndsapparat, enn å gjøre det med symaskin. Det blir like pent med symaskin – men tar 10 ganger lengre tid.Symaskiner

Det siste året har jeg nesten utelukkende strikket på strikkemaskin. Lysten til å sy har ikke vært til stede i det hele tatt. Men plutselig en dag i forrige uke innså jeg at jeg var ferdig med alle bestillingsoppdrag på strikkemaskinen. Det var plutselig ingen som bestemte hva jeg skulle bruke tiden min til, annet enn meg selv. Da måtte jeg sette meg ned og tenke etter – hva har jeg lyst til å gjøre?

SY! Jeg vil SY!

Kantbndsapparat

Etter 3 dager med frenetisk sying fant jeg ut, nok en gang, at jeg så gjerne skulle hatt en coverstitch. Tilfeldigvis snublet jeg over en annonse på finn.no, jeg tok kontakt selgeren, og før jeg visste ordet av det så var avtalen var i boks, og maskinen var min!

Hovedårsaken til at jeg valgte nettopp denne maskinen er på grunn av dette innlegget fra bloggen heiltspesiel.blogspot.com. Jeg har altså kjøpt meg en Brother 2340CV, og så langt er jeg veldig fornøyd. Jeg forberedte meg på MYE prøving og feiling, men det tok ikke så lang tid før jeg skjønte hvordan maskinen fungerte. Kantbåndsapparatet var helt himmelsk enkelt å bruke (sammenliknet med å sy kantbånd med symaskin). Noen startproblemer hadde jeg unektelig, men læringskurven går raskt i riktig retning!

Tre tuser til Olivia var mine første syprosjekter godt hjulpet av min nye coverstitchmaskin. Med mønsterrapporten på forstykket i feil retning og litt ymse kvalitet på kantbåndpåsyinga, er jeg likevel godt fornøyd med resultatet 🙂

Oppskriften til trusene har jeg hentet fra Heilt spesiell – Sy til liten og stor, ei bok jeg kan anbefale på det varmeste!

Truser

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.