Herregenser x2


Min mann er ikke en slik person som bryr seg så mye om min ekstreme interesse for håndarbeid. Derfor blir det slik at når han først viser interesse, så blir jeg overrasket og glad. Og de gangene den uinteresserte mannen min ber meg om å sy klær til han, da må jeg innrømme at jeg blir en smule stolt. For da vet jeg helt sikkert at klærne mine er godkjent. Ikke bare godkjent heller, men å foretrekke fremfor å handle på butikken. For han er ikke slik at har på seg klærne mine bare fordi det er jeg som har sydd de. Nei, da er det fordi at han faktisk liker de!

Så når jeg blir spurt, er jeg heller ikke vanskelig å be!

Her forleden fikk han to nye gensere av meg. Genseren har jeg sydd før, så jeg visste at den passet fint (les innlegget om genseren og den dramatiske natten da han ble hentet av sykebil/brannvesen midt på natta).

Denne gangen sydde jeg en versjon i isoli. Isoli har jeg sydd veldig lite med tidligere. Det er et veldig stabilt og godt stoff å sy i, og resultatet ble veldig bra.

Den andre genseren sydde jeg i et mye tynnere, mykere og glattere stoff, og det var langt mer vanskelig å sy i. Spesielt måtte jeg krangle med overlocken, fordi stoffet flyttet seg mens jeg sydde. Sømmene ble noe ujevne, derfor bestemte jeg meg for å bruke coverlock over sømmene for å skjule rynkene som ikke skulle være der. Resultatet ble langt fra perfekt, men hva gjør vel det når mannen ble fornøyd 😉

Genserne er sydd etter mønster fra Heilt spesiell – Sy til liten og stor. Alt stoff har jeg kjøpt på Stoff og stil. Jeg har brukt symaskinene Janome 644D overlock og Brother 2340CV coverstitch. Jeg har brukt Prym trykknapper/tang som jeg har kjøpt på Stoff og stil til knappene i halsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.