Topp fra Ottobre 5/14


Ingunn i et nøtteskall.. Når hun først får dilla, så er ikke «litt om gangen» et begrep som blir mye brukt. Jeg blir besatt, og tenker konstant på det jeg har dilla på.

Nå har jeg dilla på å sy. Og da passer det jo fint at jeg har vinterferie akkurat nå, for da har jeg faktisk en del ekstra tid til slike syssler 🙂

Og jeg har sydd masse i ferien. Så fremover vil det nok bli rekke på rad med syinnlegg her på bloggen. Jeg starter med denne toppen fra Ottobre 5/14, som jeg også har sydd en gang tidligere.

Formen på denne toppen er litt spesiell. Den har et slags buet for- og bakstykke, også rynkes det i sidene for å få «normal» form (rynkene sees så vidt på høyre side i bildet ovenfor). Jeg valgte denne gangen å sy toppen i et stoff som kun hadde vannrette og loddrette linjer i mønsteret, og det resulterte i en kul effekt med skjeve og asymmetriske linjer.

Det er utrolig gøy å ta frem litt mer spennende og utfordrende mønster fra Ottobre. Dette er ikke det eneste plagget derfra som jeg har sydd i ferien. Jeg har følt på et behov for å bli flinkere til å sy – og da må man også tørre å utfordre seg litt. Ikke det at denne toppen var så utfordrende å sy – men de andre prosjektene jeg har holdt på med var litt å bryne seg på, kan man si..

Denne toppen er altså sydd etter mønster fra Ottobre 5/14, og jeg har sydd i stoff fra Stoff og Stil. Jeg har brukt symaskinene Janome 644D overlock og Brother 2340cv coverstitch.

…og du… Hvis du er glad i å sy og samtidig er en flittig bruker av Instagram, vil jeg anbefale å sjekke ut @skandinaviasyr. Utrolig kult at instagramkontoen min flyter over av søminspirasjon fra både kjente og ukjente etter at jeg begynte å delta i konkurransen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.