DIY - Klær til meg selv,  Genser,  Håndarbeid og søm,  Ottobre,  Overlock,  Symaskin

Genser i freshe farger

IMG_0022Når man har sy- og strikkegalskap på mitt nivå, inkluderer det selvfølgelig en del handling. Jeg liker å si at jeg holder meg innenfor rimelighetens grenser, handler sjeldent kilosvis med ting jeg ikke trenger, og er glad i gjenbruk og restegarn. Allikevel må man ofte ha noe. Og for å få brukt noe gammelt (restegarn/gjenbruk), må man gjerne ha noe nytt for å få det ferdig. En glidelås her, en knapp der, kanskje litt fleece for å fore ei jakke, osv. Derfor er jeg stadig vekk innom for eksempel Stoff og Stil i Stavanger, og jeg skal ikke skyve under en stol at det er en av mine få favorittbutikker i området 😉

Når jeg er på Stoff og Stil går jeg alltid innom bordet der de har restesalg. Finner jeg noe som trigger symaskinfoten, hiver jeg det oppi korgen. For en stund siden fant jeg litt jersey i skikkelig freshe farger. Det er ikke helt «meg» med slike farger, så jeg kjøpte det litt for å utfordre meg selv. Og det fikk jeg jammen gjort!

IMG_0020
Rynker i siden

Jeg har i den siste tiden begynt å leke med tanken på å sy klær til meg selv. Det har vært ganske fjernt helt til i det siste, for jeg har ikke følt meg flink nok til det. Men etter hvert som jeg har sydd litt klær til barna mine, har jeg funnet ut at det er ikke så fryktelig vanskelig så lenge man har et mønster og en fremgangsmåte å gå etter. Rett etter sommerferien dumpet mitt første blad fra Ottobre Design i posten, og det skulle være første skritt på veien til min egen kleskolleksjon 🙂 Ottobre Design gir ut blader med barneklær og dameklær – og jeg abonnerer på bladene med dameklær. Jeg var fryktelig spent på hva som ventet i dette bladet, og jeg ble veldig positivt overrasket. Det var mye flotte klær som jeg hadde lyst til å sy, og ingenting er bedre enn det!

Første syprosjektet fra Ottobre Design 5/14 var en genser med litt rynker i den ene siden. Jeg tok det «freshe» stoffet fra Stoff og Stil, og klippet i vei. Siden jeg ikke er så flink med å sy klær ennå gjorde jeg nok en del ting litt mer tungvint enn nødvendig, og jeg gjorde også noen feil. Jeg ble demotivert en stund, og lot genseren i ligge i ro i flere uker. Men da jeg tok den opp igjen, bestemt på å gjøre den ferdig, ble den også ferdig i en fei. Og den passet! Og det freshe stoffet ble jo riktig så flott! Så gøy å sy til seg selv når det blir bra, og man faktisk kan bruke klærne etterpå! 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.