Jakke med passepoilerte lommer


Ottobre 5/14 byr på et jakkemønster som jeg simpelthen digger. Laaaange ermer, stilig skrå glidelås, og en tøff hette. Men mønsteret byr også på en utfordring i form av passepoilerte lommer, eller welt pockets som det helter i de engelsktalende land.

Denne jakka har jeg sydd før, derfor visste jeg at passformen på jakka passet meg helt utmerket. Men jeg visste også at de passepolierte lommene potensielt ville by på noen utfordringer.

..og det gjorde de også.. Sist jeg sydde jakka skjønte jeg ikke Ottobres forklaring på disse lommene, derfor fikk jeg hjelp av det store jeg-vet-alt-orakelet: Youtube. Denne gangen, derimot, hadde jeg opparbeidet meg litt mer sømerfaring, slik at jeg forstod oppskriften. Dessverre synes jeg ikke at resultatet ble like bra som sist gang, dette til tross. Lommer ble det i hvert fall, om enn det er en del å pirke på før det blir et perfekt resultat.

Uansett – jeg elsker denne jakka. Den skal nok bli mye brukt!

Jakka er sydd etter mønster fra Ottobre 5/14, og jeg har brukt Janome MC5200 symaskin og 644D overlock, samt Brother 2340CV coverstitch.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.