Jakke fra Ottobre 5/14


IMG_0653Da har jeg prøvd noe nytt. Igjen. I kategorien «Ingunn gjør ting hun ikke kan» vil vel dette passe inn. Neida, kanskje ikke så galt. Men jeg møtte virkelig på noen nye utfordringer da jeg sydde denne jakken. Men om jeg så skal si det selv, så synes jeg at jeg taklet det ganske bra!

Jeg synes ikke Ottobremønstrene er spesielt enkle å forstå for en fersking på symaskin. Jeg anser meg selv som fersking fremdeles for det er mange teknikker som jeg vet om som jeg aldri har gjort, og helt sikkert desto flere som jeg ikke vet om en gang. Så når man abonnerer på Ottobre, og man går løs på nye oppskrifter med nye teknikker man aldri har gjort før – og fremgangsmåten står på svensk, vel – da kan man bli både sint, svett og oppgitt på en gang.

IMG_0658Google er alltid min venn – og da jeg skulle begynne å sy lommene på denne jakken, var dette redningen min nok en gang. Jeg fant til slutt ut at lommene kalles «Welt pocket» på engelsk – hva det heter på norsk aner jeg ikke. Etter at jeg hadde sett et par youtubevideoer som viste hvordan disse skulle lages (mange ulike fremgangsmåter her!), fant jeg til slutt ut hvordan jeg ville sy dem. Jeg skjønte rett og slett ikke bæret av det som stod i bladet – men med litt hjelp fra internett fikk jeg det til slutt til! Artig at det ble såpass bra når jeg aldri har gjort det før!

Dessverre hadde jeg akkurat en tøddel for lite stoff til armene på jakka. Derfor ble de litt amputerte (nesten bokstavelig talt). Jeg måtte rett og slett skjøte på med litt annet stoff for å få den lang nok. Det var simpelthen bare dårlig planlegging fra min side.

IMG_0666Resten av jakken gikk greit for seg, og resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Det var et morsomt design på jakken, med glidelåsen litt på skrå på den ene siden, og forstykkene som overlapper hverandre. Formen og designet på jakka liker jeg veldig godt, og jeg ser ikke bort ifra at det blir en jakke til på meg etter hvert 🙂 Tommel opp for god design fra Ottobre.

Jeg må jo også tilføye at jeg nok en gang har tittet drømmende ut i luften, sukket tungt, og tenkt: «Ahh… Den som hadde hatt en coverlock…!». Men det blir ikke riktig ennå. Kanskje en gang når jeg er rik og har et dobbelt så stort håndarbeidsrom med plass til tre strikkemaskiner og tre symaskiner… *Sukk*.

Min DIY garderobe begynner å komme seg. Det er ikke sjeldent jeg kler meg i hjemmestrikkede eller egensydde plagg nå for tiden. Og jeg har ikke handlet klær til meg selv i hele 2015! Hurra, hurra!

(For den som ikke har fått det med seg før: jeg HATER å shoppe klær!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.