Hjemmelaget play-doh


Da jeg var gravid for første gang så unngikk jeg å søke etter gravidting på google. Da jeg var gravid med tvillingene var det helt motsatt. Jeg goolget i vildens sky, og leste med stor interesse det jeg fant, både på blogger, forum og andre steder. De fleste nettstedene jeg besøkte var flyktige, jeg var innom og kom aldri tilbake. Men noen unntak var det.

Søker man på tvillingrelaterte ting, skal det godt gjøres å ikke komme innom bloggen Speiltvillingene. Dette er en ung mor som skriver om sin småbarnstilværelse med tvillinger. Når jeg selv gikk gravid med tvillinger så var det veldig interessant å lese om hennes erfaringer. Jeg har stadig vendt tilbake til denne bloggen, både på grunn av de nydelige tvillingjentene hennes, men også på grunn av at den dama stadig imponerer med sine handy egenskaper og kreative evner. Ikke minst synes jeg hun har mange gode poeng hun skriver om, hun har en velskreven blogg og hun tar gode bilder. Det er slike ting jeg setter pris på ved en blogg – og da kommer jeg gjerne tilbake både en og to og ti ganger til.

IMG_0548For en uke eller to siden, så delte hun et innlegg med oppskrift på hjemmelaget play-doh. Og da jeg plutselig hadde hverdagen min fulle av syke barn, og jeg trengte å aktivere dem på et vis, så fant jeg ut at dette måtte være helt perfekt å holde på med, til tross for feber og snørrete nese.

Jeg dro med meg min småsyke datter på apoteket for å kjøpe alun, og dermed var vi i gang! Olivia vil mer enn gjerne hjelpe meg på kjøkkenet, så hun ble med på hele prosessen, helt fra melet var bare pulver, til vi knadde på en klissete deig.

IMG_0549Min erfaring med deigen er også, som Stine fra Speiltvillingene sier, at oppskriften nok har litt lite mel. Jeg knadde i kanskje 1 dl ekstra mel mel, og lot deigen hvile en liten stund før vi begynte med modelleringen. I tillegg valgte jeg å vente med konditorfargene til etter at deigen var ferdig knadd. Jeg fant ut at det var lettere å kontrollere hvordan fagene ville se ut på denne måten, pluss at det var enklere å lage forskjellige farger på samme deig. Ha i en dråpe eller to med konditorfarge, og kna til fargen er jevn.

IMG_0571Play-doh’en ble MEGET godt mottatt av de små. De likte konsistensen på deigen, for de er ikke begeistret for den typen som er for hard – spesielt ikke de små barna. Jeg fikk også inntrykk av at deigen ikke tørker ut like fort som kjøpeplay-doh. Vi har hatt den fremme nesten hver dag siden jeg lagde den (en ukes tid), og den er fremdeles like god som ny.

Play-doh’en oppbevarer jeg i plastpose. Fungerer helt optimalt.

Det har vært mye sykdom i hjemmet de siste ukene. Denne play-doh’en har vært en pustepause i en alt for travel mammas tilværelse. Og når pustepausene er fylt opp med lyder av fornøyde, konsentrerte og kreative barn, ja, da blir det en virkelig god pustepause!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.