Fra høstløv til nattkjole 2


IMG_0529For et par uker siden skrev jeg et innlegg som bar tittelen «Høstaktiviteter«. Kort fortalt handlet dette innlegget om at jeg og Olivia slo ut håret litt, og koste oss med et kritthvitt dynetrekk, litt høstløv og ScreenPrint i lilla og rosa. Målet var egentlig bare å ha det gøy – og om det kom til å bli noe mer ut av dyntrekket, og hva det eventuelt kom til å bli til – visste vi ingenting om.

Da malingen på sengetøyet hadde tørket og strykejernet var brukt møysommelig for å prege malingen fast i tekstilen, fikk jeg plutselig en idé. For et par år siden kjøpte jeg nemlig denne boken (reklame), som er spekket full med tips og triks til hva man kan gjøre med gamle klær, og hvordan man kan omskape dem til «nye» plagg. Boka har jeg bladd i mange ganger for å få inspirasjon, men jeg har aldri sydd noen av plaggene de har «oppskrift» på. Helt til jeg kom til å tenke på at jeg hadde lest et tips i denne boken, til hva man kunne sy av et gammelt dynetrekk.

IMG_0351

Inspirert av dette la jeg rett og slett Olivia flat på gulvet, oppå sengetøyet, og tegnet rundt kroppen hennes for å lage et mønster. Enkelt og greit. Deretter klippet jeg etter mønsteret jeg hadde tegnet – og jeg var egentlig ganske raskt klar til å sy. Men jeg oppdaget etter hvert at jeg ikke hadde tatt høyde for at en kropp er tredimensjonal, og at nattkjolen ikke kom til å bli stor nok rundt kroppen hennes. Jeg fant derfor frem litt ribb og forstørret omkretsen på kjolen i sidene med en ekstra stripe stretchy stoff.

Resultatet? Jo, du kan jo avgjøre selv 🙂 Olivia var i hvert fall superfornøyd – og da er jeg også det!

IMG_0540


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Fra høstløv til nattkjole

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Jeg håper at jeg kommer til å sitte i ivrig prat med Olivia en gang i fremtiden, der temaet er mønster, strikkepinner, symaskiner og nye håndarbeidsprosjekter. En skal tidlig krøkes, vet du 🙂