Høstaktiviteter 2


Blir du inspirert av høstmørket og den synkende temperaturen, eller blir du deprimert av den? Liker du å ta på deg regntøy og gå en lang tur mens det regner som verst, eller foretrekker du å ha en kopp te i den ene hånden og en bok i den andre – godt og varmt plassert i sofaen med et pledd rundt deg?

IMG_0331Jeg er litt både og. Det er klart jeg liker å sitte stille, god og varm, i sofaen med strikketøyet. Men jeg er også glad i å gå turer, og litt regnvær hindrer ikke meg. Men kort fortalt kan jeg si at jeg har alltid vært begeistret for høsten. Sommeren kan være nydelig, for all del – men når høsten kommer føler jeg liksom at jeg kan puste lettet ut. Det er ingen sol som «maser» på at jeg MÅ ut i det fine været. Man kan finne frem koselige aktiviteter, som for eksempel baking, og ha det like fint på kjøkkenet sammen med barna – som om man skulle vært ute på stranden.

Inspirert av nettopp dette, bestemte jeg meg for å finne på en kreativ og givende inne-aktivitet sammen med Olivia helgen som var.

Jeg ba Olivia hente en liten boks. I denne boksen skulle vi plukke blader i alle høstens farger: grønne, gule, røde og brune. Olivia tok oppgaven svært alvorlig, og passet på boksen helt fra jeg fortalte henne om planen min, til klærne var tatt på, og vi var ute i frisk luft. Alle 5 i familien ble med på turen til skogen, der jeg og Olivia skulle plukke blader. Vi koste oss med bladplukking, lekte litt i den lille skogen, og tok en tur innom lekeplassen på vei hjem.

Vel hjemme fant jeg frem litt utstyr fra sykroken min. Jeg hentet lilla og rosa ScreenPrint, noen sjablonger, en malepensel og liknende utstyr, og et hvitt dynetrekk som ble lagt vekk fordi vi kjøpte 20 cm lengre dyner for noen år siden. Så var vi  i gang med å pynte en ellers kritthvit overflate!

Utgangspunktet var bladene vi hadde plukket, og temaet skulle være høst. Vi malte bladene og brukte dem for å lage avtrykk på stoffet. Noen avtrykk ble riktig flotte, andre ikke. Men her gjelder det å ikke være perfeksjonistisk. Når barn er med på leken så er det viktig å fremme det kreative, slik at ingenting blir «feil»! Men det tok uansett ikke lang tid før Olivia fant ut at det var mye gøyere å lage figurer med sjablongene jeg hadde funnet frem, enn med bladene. Så temaet «høst» forsvant etter hvert, i all iveren 🙂

Og Olivia koste seg. Masse! Jeg også, for den del!

Å kunne kose seg med å skape noe, er noe av det beste jeg vet. Å ha med Olivia i denne prosessen – fra det tidspunktet bladene falt av grenen ute i skogen, til det ferdige produktet av et avtrykk av et høstblad på et stoff, var kjempeflott. Å kunne være entusiastisk sammen med sin datter, å se at hun er entusiastisk og har gleden av å skape. Det er slike øyeblikk som er verdifulle. Det er slike minner som kan bidra til at min datter selv kan bli glad i skapende aktiviteter etter hvert som hun blir eldre. Kanskje sitter hun og jeg i hver vår stol en gang i fremtiden, med hvert sitt håndarbeid i hendene, og skravler over en kopp kaffe. Hvem vet? 🙂

Mestringsfølelsen man får når man er ferdig med noe, den tror jeg at jeg aldri kommer til å bli lei av. Det er bensin på tanken, og balsam for sjelen. Det er så utrolig deilig å kunne dele dette med sin datter!

Sengetøyet, ferdig pyntet, er brettet fint sammen og ligger nå klar for saksen. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal sy av dette ennå. Kanskje det blir en nattkjole av hele stoffet. Kanskje jeg plukker ut deler som jeg kan bruke som pynt på andre ting jeg syr. Jeg vet ikke ennå. En dag kommer det et oppfølgingsinnlegg som viser etter eller annet som Olivia har på seg, med lilla og rosa bladtrykk på. Jeg skal vedde for at hun blir like stolt som meg, når hun ser at prosjektet vi jobbet med sammen, til slutt ble et flott plagg hun kunne ha på seg!

IMG_0343

IMG_0350


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Høstaktiviteter