Maskinstrikket strømpebukse i SISU


IMG_0032Nå begynner det å bli en stund siden jeg arrangerte strikkemaskintreff på Sola. Mange av oss – eller sannsynligvis alle – dro fra treffet uten å ha strikket ferdig et eneste plagg. Noen hadde begynt på noe de ikke ble ferdige med, andre strikket ikke annet enn prøvelapper. Jeg selv begynte å strikke en strømpebukse på dette treffet, men jeg ble bare ferdig med det ene benet.

Da treffet var over var jeg enormt gira på strikkemaskinen. Jeg satte i timesvis i flere dager, og produserte det ene plagget etter det andre. Blant annet kan jeg vise til en tøff monsterbukse og en vest til Olivia, og i tillegg til dette har jeg 4 andre plagg som mangler litt montering før det er klart for bloggen. Jeg har kommet i en skikkelig god flyt for tiden, og det er så gøy! Det er merkelig at man skal være så avhengig av å dele interessen for en hobby sammen med andre, for å få den ordentlig gode inspirasjonen! Man kan være veldig inspirert alene, absolutt! Men aller best er det når man kan dele engasjementet med andre og på den måten inspirere hverandre til å gjøre ting man ellers kanskje ikke ville ha gjort.

IMG_0050Strømpebuksen som jeg begynte på når jeg var på treffet, ble jeg ferdig med noen få dager etterpå. Oppskriften på strømpebuksen er nok en gang hentet fra Galleri Kranmajola. Jeg strikket den i størrelse 2 år og planen var at tvillingene skulle ha en hver. Men når jeg brukte anbefalt spenning og tråd etter oppskriften, passet strømpebuksen helt perfekt til min snart-4-år-gamle datter. Olivia var jo glad som bare det! Hun er nemlig i en lilla-rosa-fase for tiden, og når hun fikk se at strømpebuksen var BÅDE lilla OG rosa, ja, da var jenta solgt!

Neste gang jeg strikker denne strømpebuksen vil jeg nok strikke den noe lavere i livet og med litt strammere spenning enn 8.1.

Strømpebuksen er strikket med garnet SISU fra Sandnes garn på en Silver Reed SK280 strikkemaskin, og den er montert med en Hague Linker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.