Tights til meg selv


Det er ofte slik at man tror det er lettere å sy klær til sine barn enn til seg selv. Hvorfor er det slik? Hva er egentlig forskjellen på en barnegenser i forhold til en genser man bruker selv?

Et av de mulige svarene til dette er at det kanskje ikke er så nøye om plagget er feilfritt eller ikke hvis det «bare» er til små barn. De skal uansett ut og leke i sandkassa, og klærne blir skitne med en gang. Et gjennomsnitts voksent menneske vil ikke ha på seg «hva som helst» når de skal ferdes blant folk, derfor blir det litt nøyere når man syr til seg selv.

Men uansett om man er slurvete eller nøye når man syr: det er altså nødvendigvis ikke noe lettere å sy barneklær enn klær til voksne. Derfor mener jeg at hvis man først har sydilla, bør man sy litt til seg selv også!

Sporty

Det er nettopp det jeg har gjort – og jeg trenger virkelig nye klær. Jeg har nemlig shoppefobi, og kjøper så å si aldri klær til meg selv. Da trenger jeg unektelig en oppdatering av garderoben min.

Sist jeg var på Stoff og Stil kjøpte jeg med meg ganske mye jerseystoff i ymse farger og kvaliteter. Noe var på rull til fullpris, noe kom fra stoffrestbordet/billigbordet. Fra sistnevnte tok jeg med meg et hvitt stoff som jeg var fryktelig usikker på. Var den blass og stygg eller lys og pen? Jeg rasket den til slutt med meg, og det gikk overraskende kort tid før jeg plukket ut akkurat dette stoffet til nytt syprosjekt. Lite visste jeg at det ville bli en skikkelig hit å sy tights av dette stoffet, og tightsen ble en favoritt fra første stund!

Kosebukse

Mønsteret har jeg tatt fra Ottobre 5/14, et mønster jeg har sydd en gang tidligere (se her). Men denne gangen sydde jeg livet på buksen litt annerledes mønsteret sier at man skal gjøre.

Stoffet til buksen er kjøpt på Stoff og Stil, og buksen ble sydd ved hjelp av en Janome 644D overlock.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.