Strømpebukser i restegarn på strikkemaskin


Strømpebukser er en helt perfekt ting å strikke hvis du har garnrester i samme garntype, men i ulike farger. Dette har jeg gjort flere ganger, monsterbuksa er et eksempel.

Når jeg strikker strømpebuksene i striper, strikker jeg med 4 rekker i hver farge. For å forsikre meg om at jeg har nok garn til hvert ben, deler jeg alle nøstene i 2 før jeg begynner å strikke. Ofte bruker jeg digital kjøkkenvekt for å påse at jeg har like mye farge til hvert ben. Hvis man gjør dette er man nesten garantert at stripene stemmer overens på begge bena.

Før jeg begynner å strikke har jeg altså to hauger med nøyaktig like mye garn av hver fagre. Når jeg strikker velger jeg to farger og strikker striper helt til det er tomt for garn. Når det er slutt på en farge, bytter jeg til en ny farge. Jeg passer på å ikke begynne på fire nye rekker med ny farge hvis jeg ser at garnet som er igjen ikke rekker til neste stripe. Jeg ønsker ikke å bytte farger midt i en stripe.

Nylig la jeg ut oppskrift på strømpebukse, og for å få det til må man strikke mange strømpebukser. Jeg gjør i hvert fall det, for å sikre meg at oppskriften er bra nok. Flere av disse variantene jeg strikket ble til restegarnsbukser, disse to er et godt eksempel. Her har jeg strikket stømpebuksene i garnet Mandarin Duett, ikke SISU, som jeg vanligvis bruker. Dette er av flere årsaker. Den ene er at barna mine klør av SISU-garnet. Mini Duett har omtrent samme løpelengde som SISU, derfor forsøkte jeg et par varianter i dette garnet i stede. Men garnet oppfører seg litt annerledes enn jeg er vant til. Når det er såpass mye bomull i garnet blir buksene litt slappere enn når de er strikket i ullgarn. Dessuten var dette en variant av strømpebuksene som jeg strikket ganske tidlig i prosessen, og de var rett og slett litt større enn jeg ønsket meg.

Jeg har strikket flere varianter av strømpebuksa etter disse, og samtidig tilpasset mønsteret en hel del før jeg kom til en oppskrift jeg ble svært fornøyd med (se bildet under). Ønsker du å kjøpe oppskrift på denne strømpebuksa, trykk her for info om hvordan du kan gjøre det. Oppskriften er til størrelse 6 år, strikket i SISU på finstrikker, og koster 25 kroner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.