Tiriljakke til meg selv


De siste årene har jeg blitt flinkere og flinkere til å strikke til meg selv. En av grunne til det er at jeg nesten aldri handler klær. Jeg kan ikke fordra å handle klær – det er noe av det verste jeg vet. Da må jeg i det minste få lov til å strikke til meg selv 🙂 En annen grunn er at jeg faktisk bruker de klærne jeg strikker ganske mye. Sist, men ikke minst: Jeg bor veldig nær Sandnes Garn Fabrikkutsalg og kan kjøpe høykvalitets garn til en fin pris, da blir ikke klærne så dyre heller.

En gang jeg var på overnevnte butikk skulle jeg handle garn til en gave jeg hadde tenkt å strikke. Gaven ble noe annet enn jeg i utgangspunktet hadde planlagt, derfor satt jeg igjen med ganske mye Suri Alpakke som jeg ikke lengre hadde en plan for. Det varte og det rakk før jeg fikk satt i gang med et prosjekt av dette.

Men en dag så snublet jeg over oppskriften på en Tiriljakke som jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Egentlig hadde jeg tenkt å bruke Børstet alpakka til denne, men jeg fant ut at Suri Alpakka ville fungere fint det også – og det gjorde det så visst!

Sammenliknet med Børstet alpakka er vel dette garnet noe lettere, og det gir ikke like mye volum. Ellers ble både strikkefasthet og resultat veldig bra 🙂 .

Jeg droppet lommene i oppskriften, ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Resultatet ble en deilig lang jakke som passer helt fantastisk både høst, vinter og vår. I vår har jeg brukt denne med en deilig tynn kasjmirgenser under, og den kalde lærerkroppen min har holdt varmen både på arbeidsrom og i klasserom med denne jakka på 🙂

Jakka er strikket etter en oppskrift som det ser ut til at Sandnes Garn ikke lengre har (link til utsolgt oppskrift på strikkehula.no). Jeg har strikket med garnet Suri Alpakka, utgått garn fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.