Nydelig, håndstrikket genser i 100 % kasjmir


IMG_3214For litt siden fortalte jeg om at jeg hadde med meg kasjmirgarn og strikkepinner på sommerferien. Med andre ord var planen å strikke en den kasjmirting. Men det har vel ikke bloggen bært spesielt preg av, eller hva? Vel, det har sin årsak. Å strikke med pinne 2,5.. Ja, det tar en del tid – spesielt når man strikker i voksne størrelser.

Jeg har strikket noen småting i kasjmir, men den feriestrikken jeg har vært aller mest fornøyd med, er denne genseren. Egentlig designet jeg denne genseren for DesignaKnit og strikkemaskin. Men jeg var allerede i feriemodus, gledet meg til sommerferie, og kunne ikke tenke meg å sitte i den kalde kjelleren for å strikke på strikkemaskinen. Så jeg tok oppskriften som var tenkt for maskinen, og startet å strikke den for hånd.

Underveis som jeg strikket hadde jeg meg en tur til Sandnes Garn fabrikkutsalg for å lete etter inspirasjon. Jeg bladde igjennom en del hefter, og falt pladask for Leila Hafzi – Vol. 2, og rasket det med meg sammen med litt garn. Jeg siklet på flere av modellene der, og innså at mange av dem ville passe eksepsjonelt godt med mitt kasjmirgarn. Etter litt om og men fant jeg ut at den oppskriften jeg hadde designet i DesignaKnit slett ikke var så ulik en av modellene i dette heftet. Så etter litt justeringer her og der, var jeg plutselig over på en annen – og mye bedre oppskrift!

Det var ikke lenge siden jeg festet den siste tråden og prøvde på genseren for første gang. Jeg elsket den fra første øyeblikk. Både det deilige kasjmirgarnet og den flotte fasongen. Helt perfekt!

Litt av årsaken til at jeg strikket en kasjmirgenser til meg selv, er fordi jeg gjerne vil ha en førstehånds erfaring på hvordan garnet oppfører seg. Nupper det? Mister det fasongen? Hvordan bør det vaskes? Og ikke minst – hvordan er det å bruke kasjmir? Hvilken egenskaper har garnet – sånn fysisk for kroppen? Jeg selger jo dette garnet videre, og da bør jeg ha egen erfaring med hvordan garnet er.

IMG_3216Målet er derfor å bruke denne genseren så mye som mulig, slik at jeg kan se hvordan den oppfører seg. Men god og varm som den er, samtidig med en enorm egenskap til å tilpasse seg kroppens temperatur, og dens flotte design – så er ikke det noe problem å bruke denne genseren over lang tid 🙂

Genseren er strikket delvis etter modellen «Mia» (nummer 3). I oppskriften anbefaler de Alpakka Silke, og jeg har erstattet det med 2 tråder av kasjmirgarnet med strikkepinne 2,5. Strikkefastheten er ca 28 masker pr 10 cm, hvilket er omtrent det samme som Alpakka Silke med sine 27 masker pr cm (men med pinne 3). Jeg vet at det teller ganske mye mer loddrette masker med kasjmirgarnet enn Alpakka Silke, men så lenge oppskriften stort sett forholder seg til centimetermål og ikke omganger/mønster, så er ikke det noe problem.

Sa jeg at jeg ELSKER denne genseren?? 😀 Det er utrolig gøy når man blir fornøyd. Og en ting er helt sikkert: det er helt garantert ikke siste kasjmirgenseren jeg skal strikke til meg selv. Makan til garn skal du lete lenge (LENGE!) etter 🙂

Jeg selger dette garnet, hvis du har lyst til å prøve det selv. Garnet koster 99 kr pr 50 gram. Det høres kanskje mye ut, men genseren jeg blogger om her veide under 200 gram! Med andre ord kan du strikke deg en slik genser med garnutgifter på ca 400 kr (avhengig av størrelse på genseren, selvsagt. Jeg strikket x-small). Salgspris på en ferdigstrikket genser av denne kaliber blir nok fort til dobbel pris! Klikk her hvis du er interessert i å lese mer/kjøpe om garnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.