Oppskrift på babygenser strikket på Prym Maxi strikkemølle


Som sagt tidligere, hadde jeg med meg min Prym Maxi strikkemølle på sommerferie. Den ble fraktet til hytten, og har nå fått permanent oppholdssted der. Vi var relativt gode venner i ferien, og jeg produserte noe som var delvis brukbart og noe som fungerte helt utmerket. Det største prosjektet mitt var et prosjekt som jeg hadde planlagt ganske lenge. Jeg visste at det ville være relativt enkelt å strikke en babygenser på strikkemøllen. Ved hjelp av DesignaKnit laget jeg et design på en babygenser ut fra standard snitt, og vips, så var jeg i gang med å oversette strikkemaskininstruksjonene over til strikkemøllen.

IMG_3177Det gikk like bra som jeg hadde håpet på. Dessverre strikket jeg nok litt strammere på selve genseren enn jeg gjorde på prøvelappen, så den ble litt mindre enn planlagt. Og jeg grublet lenge på hvordan jeg skulle strikke halsen uten at det skulle bli for stramt. Men til syvende og sist kom jeg til noen løsninger som fungerte helt toppers. Genseren ble i størrelse nyfødt og halsen ble vid nok til å passe over et nyfødthode.

Det er sjeldent, nesten aldri, vil jeg nok si, at jeg kjøper «juksegarn». Jeg har jo begynt å strikke mye i kashmir nå, og tidligere har jeg vært en trofast kunde hos Sandnes Garn. Jeg liker å se «100%» på banderolene, og jeg unngår det meste som ikke er naturlige fibre. Men når jeg skulle strikke denne genseren hadde jeg ikke garn tilgjengelig i riktig farge, og jeg var på sommerferie og milevis unna de butikkene jeg bruker å handle på. Jeg endte med å raske med meg noe garn på Europris uten å helt legge merke til det jeg leste på banderolen. Jeg så at det var alpakka i garnet, men hadde jeg lagt merke til at det var så lite som 20%, vel, da hadde jeg nok lagt det fra meg igjen. Garnet inneholder 15% ull, 20% alpakka og 65% (SEKSTIFEM PROSENT!) akryl. Isj, det garnet kjøper jeg aldri igjen.

Men når det er sagt, så kan jeg også nevne at et av målene med å strikke denne genseren på strikkemøllen var nettopp det å lage video av den. Av mine videoer på youtube, er det faktisk de vidoene av strikkemøllen som er mest populære. Det motiverer meg til å lage noen flere – og det var et av målene for ferien. Well… Here it is. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.