Redesign – Fra stor til liten! 2


Jeg har en kiste stående på soverommet. Denne er arvet fra min bestemor og rosemalt av min mor (se bilde av kisten i dette innlegget). Siden den ankom huset vårt, har den utelukkende blitt brukt til håndarbeid av et eller annet slag. Nå for tiden er den stappfull av tøy. Tøy som jeg har store planer om å redesigne. Klær som jeg har hatt, brukt lite, og synes er litt for fine til å gi bort. I hvert fall når jeg kan sy, og ungene alltid trenger nye klær!

En dag da jeg var innom Kreaktiv på Kvadrat ble Olivia med meg. Hun snublet over et par hjerter som kan «skyves på», og vips – så hadde jeg en plan for en topp jeg hadde pensjonert for et par år siden.

Vel hjemme dykket jeg ned i kista mi, og frem kom en svart, glitrende topp. En som kanskje en gang passet meg,  men helt garantert er for liten nå. Planen var å forminske denne fra voksen til barnestørrelse.

Når jeg «forminsker» klær på denne måten, klipper jeg først genseren opp etter sømmene. Jeg er nøye på å klippe så nærme sømmen som jeg klarer, for å få så lite svinn som mulig. Du kan fort oppdage at det er forbausende lite avklipp når du lager barnegenser fra en dametopp i størrelse small..!

Videre bruker jeg et mønster jeg har fra før som utgangspunkt til lengde på bol og ermer, samt utformingen av armhulene/hals. På dette redesignprosjektet har jeg brukt mønsteret til denne genseren, men jeg måtte likevel tilpasse en del ting i tillegg til mønsteret, for å få det slik jeg ville ha det.

Hva man gjør med ribb i liv, ermer og hals tar jeg litt på sparket, men nesten alltid bruker jeg ribben om igjen. Ofte kan ribben bare henge på genseren, andre ganger må jeg klippe den av og sy på igjen når mønsterdelene er ferdig tilpasset. Atter andre ganger kan det være fint med en skrikende kontrast, og da kan det være greit å hente ny ribb fra stofflageret. Jeg fikk fin kontrast med hjertet på magen denne gangen, og sa meg fornøyd med det 🙂

En stk Olivia, strålende fornøyd med resultatet!

Jeg brukte symaskinen Janome MC5200 til å sy på hjertet, resten av sømmen brukte jeg Janome 644D overlock til.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Redesign – Fra stor til liten!