Tips til strikkemaskinbord


(Nei, dette er ikke et sponset innlegg)

Da jeg kjøpte min første strikkemaskin kjøpte jeg brukt på finn.no. Senere dro jeg  på Kreaktiv på Kvadrat for å kjøpe meg et strikkemaskinbord. Dette var stort, tungt og noe upraktisk. Også kostet det i overkant av 1000 kr. Jeg har brukt bordet mye, det er ikke det, men nye ideér til plassering av strikkemaskiner tar jeg likevel imot med takk. I hvert fall når man eier fire strikkemaskiner, og ikke helt vet hvor man skal plassere alle disse!

En dag kom det et tips om et billig strikkemaskinbord på gruppen «Strikkemaskinvenner» på facebook. Dette tipset handlet om å ta seg en tur på Jula og kjøpe seg en «Arbeidsbukk», som de kaller det, til intet mindre enn 199 kr.

 

Så er spørsmålet da.. Er det verdt pengene? Kan en strikkemaskin til 15 000 kr stå på et stativ som koster bare 199 kr?

Mitt svar er ja. Jeg bar brukt både SK280 og LK150 på dette stativet, men det hadde fint funket til en hvilken som helst annen strikkemaskin. Den er IKKE brukbar med ribbapparat, da blir det nok for tungt med vekta på feil plass. Men en strikkemaskin trygt plassert oppå slik som på bildet under, fungerer godt!

 

Skal jeg trekke frem noe negativt, så kan det jo nevnes at den er relativt lett i forhold til et ordentlig strikkemaskinbord. Trenger man litt kraft når man strikker frem og tilbake, må man nesten holde bordet på plass på en eller annen måte. Dette problemet blir også litt større når man strikker med LK150. Denne maskinen er betydelig lettere enn f.eks SK280, og da blir stativet ennå mer vinglete. I tillegg så er festeskruene til LK150 for kort for å få festa maskinen – men dette løste jeg med å legge et par klosser mellom klemmene som vist på bildet under.

 

Et vinglete/lett bord kan fort fikses med et teppe på gulvet, en sklimatte eller noe i den duren. Dessuten kan man jo velge garn med omhu. Strikker man med godt vokset, tynt garn, og har nylig oljet strikkemaskinen og sleden sklir over som en drøm,  da vil ikke stativet protestere spesielt mye heller. Men velger du uvokset og tykt garn, og må bruke mer makt for å dra sleden over – ja, da vil stativet garantert by på utfordringer.

Uansett tenker jeg at for 199 kr får du utrolig mye strikkemaskinbord for pengene! Nå er du advart mot de små irritasjonsmomentene før du eventuelt kjøper, også blir du nok fornøyd likevel 🙂

Litt informasjon om voksing av garn finner du her. Jeg planlegger også et litt mer detaljert innlegg om voksing av garn i løpet av høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.