Kjøkkenklutproduksjon 2


Garnslanking må til i blant. For det er nemlig slik av en eller annen grunn, at motivasjonen til å kaste seg over nytt strikkeprosjekt er større hvis garnet kommer rett fra butikken. Jeg har gitt meg selv kjøpeforbud ganske lenge nå, og det har faktisk ført til en strikketørke i flere uker. Joda, jeg hadde fremme strikketøyet i ny og ne. Men ikke på langt nær så iherdig som jeg vanligvis pleier.

Jeg ble straks kurert av denne fryktelige sykdommen etter at jeg hadde vært på garnshopping 😉

Derfor satte jeg i gang prosjekt garnslanking. Og siden det er sommer, var det bomullsgarnet som skulle slankes, og først ut var Mandarin Petit!

Mandarin Petit har jeg med hell strikket kjøkkenkluter av før, og disse klutene har vært favorittklutene mine siden den tid. Hvorfor ikke lage flere slike? De blir hyppig brukt, i hvert fall!

Før sommerferien hadde jeg meg derfor et raid på strikkemaskinen, og i løpet av to-tre kvelder hadde jeg strikket en haug med kjøkkenkluter til oss, og blitt kvitt flere hundre gram med garn!

De strikkede klutene anbefaler jeg virkelig. De er herlige og bruke, og er mine favorittkluter framfor både microkluter og alt annet du får i butikken.

Har du tilfeldigvis strikkemaskin og har lyst på slike selv? Oppskriften på klutene finner du her:

Kjøkkenklutene er strikker i garnet Mandarin Petit fra Sandnes Garn, på strikkemaskin Silver Reed SK280 (spenning 9.2).


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kjøkkenklutproduksjon

    • Ingunn Innleggsforfatter

      Takk skal du ha 🙂 Alle mønsterene jeg strikker på min strikkemaskin kan også strikkes på din Brothermaskin. Hvis du bruker Designa Knit kan du tegne inn mønsteret selv – eller kanskje det eventuelt ligger der i filer fra før. Men om det ligger i Brother sin database vet jeg ingenting om, dessverre. Lykke til 🙂