Kjøkkenklut i fangmønster 2


IMG_1513 copyFor en uke siden arrangerte jeg strikkemaskintreff på Sola Kulturhus. I forkant av dette treffet jobbet jeg med å legge ut en del videoer på YouTube. Disse videoene demonstrerte en del av de teknikkene jeg hadde tenkt at vi skulle konsentrere oss om på treffet. Jeg kom nesten i mål, men ikke helt. To videoer gjensto da jeg skrudde av datamaskinen kvelden før treffet. Da hadde jeg et hus fullt av syke barn, og jeg fryktet at jeg måtte avlyse hele strikkemaskintreffet. Heldigvis gikk det til slutt veldig greit, og treffet ble gjennomført med mange fornøyde damer. Hverken syke barn eller manglende videoer var et tema for dagen, for å si det slik 🙂

Men det at videoene ikke var publisert betydde ikke nødvendigvis at arbeidet ikke var påbegynt – for det var det faktisk. Jeg hadde filmet det jeg trengte til den ene videoen, og det var kun redigeringen som gjensto før jeg kunne legge det ut. «Bedre sent enn aldri» er et ordtak jeg er tilhenger av – så nå er endelig denne videoen lastet opp på YouTube.

IMG_1510 copyKjøkkenkluten er strikket i en diamantform. Jeg har økt en maske på motsatt side av der sleden står på hver rekke, helt til jeg fikk den bredden jeg ville ha (V45-H45). Deretter felte jeg på samme måte til jeg hadde like mange masker som jeg startet med (4 masker). For å få det ordentlig pent har jeg strikket med hullkort nummer 11 med fangmønster (tuck). I tillegg tok jeg hele tiden de tre ytterste maskene på hver side ut i D-posisjon, dette for å unngå tuckløkker på de ytterste maskene. Det ble så tungvint å øke/felle når det var en maske på nålen i tillegg til en tuckløkke, derfor gjorde jeg dette.

Og resultatet? En flott, firkantet kjøkkenklut med kanter som ikke krøller seg i det hele tatt!

Kluten er strikket på strikkemaskinen Silver Reed Sk280, med garnet Mandarin Petit på spenning 9.

Ta gjerne en titt på videoen her:

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kjøkkenklut i fangmønster