Barselgave strikket på LK150


IMG_1227 copyNå vet jeg nesten ikke mine arme råd! Den ene dagen går over i den andre før jeg får sukk for meg. Det er bare så vidt jeg klarer å sette rumpa ned på en stol, før jeg må sprette opp igjen for å gjøre ett eller annet! Misforstå meg rett, jeg trives på mange måter når livet er slik. Men når alt går i dette tempoet over lengre tid, da lengter man til slutt etter litt roligere dager.

Men jeg har altså hatt en vinterferie å se frem til. Som jeg nevnte i blogginnlegget mitt på julaften, så ble denne julen litt annerledes enn planlagt. 4 av 5 i familien var syke, og det førte til at den lange Sør-Norge-rundt-reisen, som vi ofte har i julen, ble avlyst. Men vi bestemte oss ganske fort at den ferieturen vi gikk glipp av i jula, skulle tas i vinterferien i stede. Så etter noen hektiske uker, er jeg nå virkelig glad for å være i gang med vinterferiens roligere dager. Med lyden av sovende tvillinger i ørene, sitter jeg nå i ro og mak og blogger. Det er ganske herlig 🙂

En venninne av meg fødte ei nydelig jente i slutten av januar. Som seg hør og bør ville man jo gjerne komme på besøk for å ønske den nye verdensborgeren velkommen, og da er det er jo også obligatorisk å ha med seg en barselgave. Denne jenta hadde allerede fått mye av oss, både nye ting og en del brukte ting som våre barn har vokst ut av. Men en liten gave som er strikket spesielt til denne jenta, synes jeg hun fortjente. Alle nyfødte barn fortjener noe hjemmelaget 😉

Barnelue i Alpakka ull (Sandnes Garn)

Barnelue i Alpakka ull (Sandnes Garn)

Jeg valgte først å strikke en lue. En slik lue som dette har jeg strikket mange varianter av etter hvert, og de faller alltid i smak. Tvillingene mine fikk slike luer da de var omtrent 6 måneder, og de bruker de faktisk fremdeles, til tross for at de nå har passert 2 år. Min søster sitt premature barn fikk også en slik lue i en litt mindre variant, og den brukte de masse helt til lua ble for liten. Denne gangen strikket jeg lua i Tynn Merinoull som ytterlue og Mandarin Classic som innerlue (bomull), begge garntypene er fra Sandnes Garn. Lua er strikket på strikkemaskin Silver Reed LK150 etter denne oppskriften.

I tillegg til dette strikket jeg en hals i samme garnet. Oppskriften på halsen har jeg hentet fra boken Klompelompe – men jeg har strikket med tynnere pinner enn oppskriften mente jeg burde bruke, for å få halsen i en miniatyrstørrelse. Det er mulig den ble litt FOR liten, men vi får satse på at den i hvert fall passer en liten stund.

Da ønsker jeg alle håndarbeidsglade mennesker, og alle andre for øvrig, en riktig strålende lørdag! Og for de som har vinterferie neste uke – nyt den alt dere kan. Hverdagen detter over oss igjen før vi vet ordet av det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.