Lucia-skjørt


For ei stund siden kom Olivia hjem og fortalte at hun skulle synge på luciafeiringen i barnehagen. «Sa-an-ta-a-lu-u-ci-i-a, santaaaaa luciaaaaaa!» har ljomet i veggene hjemme hos oss de siste ukene. Hun gledet seg, og jeg gledet meg med henne!

Så kom plutselig beskjeden om at alle skulle ha på seg hvite klær. Det burde ikke komme som noen stor overraskelse, likevel streifet det en «oi da» gjennom hodet mitt. Det var ikke det at hun manglet hvite klær. Likevel fant jeg ut at jeg skulle hive meg rundt og strikke et nytt skjørt til henne.

Jeg visste akkurat hvilket skjørt jeg ville strikke, og jeg var rask med å finne frem strikkepinner og garn. Skjørtet hadde jeg strikket to versjoner av tidligere, et til hvert av tvillingjentene. Til min overraskelse viser det seg at jeg ikke har blogget om disse skjørtene ennå! Det er nydelige skjørt, så dette innlegget kommer snart, det lover jeg. Men jeg får ta en ting om gangen 🙂

Jeg strikket iherdig i de ledige stundene jeg hadde, og et par dager senere var skjørtet ferdig. Siste tråd ble festet kvelden før luciafremføringen i barnehagen.

Vesla på 5 år ble kjempefornøyd, og luciafeiringen gikk på skinner. En skjønn gjeng med strålende 5-åringer med lys i hendene, hvite klær, glitter i håret og i full sang. Mammahjertet taklet det heller dårlig, noe som resulterte i at jeg brøt ut i gråt flere ganger. *Stolt mor*.

Skjørtet er strikket etter oppskrift fra Klompelompe, og jeg har brukt egenimportert garn i nylonforsterket ull med paljetter, kombinert med en tråd med silke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.