Ofte stilte spørsmål


Hva er DesignaKnit? Hvordan fungerer det, og hva trenger man av kabler og slik?

Hva er DesignaKnit? DesignaKnit er et programvare som hjelper deg med å lage design til strikkemaskinen. I programmet finner du noe de kaller «Standard snitt», der du kan legge inn mål på for eksempel en genser, jakke eller et skjørt, så lager programmet oppskriften for deg. Du kan også tegne et mønster inn manuelt (for eksempel tegne opp et mønster fra en syoppskrift), så gjør DesignaKnit mønsteret om til en oppskrift for strikkemaskinen.

Man kan også legge inn mer avanserte ting som for eksempel maskemønstre og strukturstrikk, samt at man har en egen modul for hullslede.

Du kan lese mer om programvaren her. Her kan du også kjøpe både selve programvaren og utstyret du trenger.

Hvordan fungerer det, og hva trenger man av kabler og slik? Jeg har laget en enkel video som viser hvordan DesignaKnit8 virker sammen med en ikke-elektrisk strikkemaskin (Silver Reed SK280). Her kan du se hvordan kabelen er festet til strikkemaskinen og i datamaskinens USB-port, samt hvordan programvaren virker mens man strikker.

Har du en ikke-elektronisk strikkemaskin trenger du en ScreenLink-kabel. Denne koster 1650 kr (pr. desember 2015) og kan kjøpes for eksempel her.

Har man en elektronisk strikkemaskin, trenger man en annen kabel, nemlig SilverLink. Det finnes forskjellige utgaver av SilverLink, men har du DesignaKnit 7 eller 8, trenger du SilverLink5. Denne koster intet mindre enn 3950 kr (pr. desember 2015) – men du ha denne kabelen for å kunne bruke din elektroniske strikkemaskin til annet enn glattstrikk. Kabelen kan du få kjøpt her.

DesignaKnit på MAC?? DesignaKnit har ennå ikke kommet i en versjon som kan installeres på mac. Som du ser av videoen ovenfor har jeg likevel brukt min mac til å bruke DesignaKnit. Hvordan jeg gjorde det? Vel, jeg måtte partisjonere harddisken og installere windows på den ene partisjonen. En bruksanvisning på hvordan jeg fikk dette til kan du lese her.