Prinsessene mine på karneval


IMG_1483 copyFor omtrent en halvannen uke siden var det karneval i barnehagen. Dette lå som en liten irritasjon i hodet mitt en ukes tid i forveien. Karneval.. Bare en «gimmick» for å få folk til å dra til Toys ‘r us for å kjøpe dyre karnevalkostymer. Kostymer som de bare bruker en gang og aldri igjen. Jeg dro en tur på Ringo, og ja, de hadde mange flotte kostymer. Men når man skal kle opp tre jenter, så ble det rett og slett alt for stive priser for min smak.

Heldigvis hadde jeg en plan til kostymer som ikke trengte å koste så mye. Tvillingene fikk noen nydelige kjoler til jul, og noen Sofia-kroner i pakkekalenderen. Jeg tenkte at de kunne være Sofia prinsesser – og det eneste de manglet var en kappe, som prikken over i’en. Da jeg gikk fra Ringo med uforettet sak, endte jeg til slutt opp på Hennes & Mauritz. Her fant jeg en søt kappe som ville passe perfekt over skuldrene til en Sofia-prinsesse. Jeg valgte å kjøpe én og bruke den som mal, slik at jeg kunne jeg sy nummer to.

Jeg noterte meg mål og fremgangsmåte på hvordan jeg sydde denne kappen, og et DIY-innslag på hvordan jeg gjorde det kommer etter hvert 🙂

IMG_1462 copyOlivia fikk en Elsakjole til bursdagen sin, og allerede den gang tenkte jeg at hun kunne ha denne på seg på det kommende karnevalet. Men også hun trengte en kappe, og denne hadde jeg planlagt å sy.

Kappen har jeg sydd på frihånd, faktisk. Det er ikke ofte jeg gjør det, men jeg skulle gjerne ha gjort det mer. Å sy etter mønster føles som arbeid, å sy på frihånd føles som en kreativ lek. Og skal man velge mellom arbeid og kreativ lek, så er det ikke spesielt vanskelig å bestemme seg 🙂

Kostymene kostet meg omtrent 350 kr, og da kledde jeg opp tre jenter til karneval. Noen klær hadde de fra før, og stoffet jeg sydde i var også noe jeg hadde på lager. Det jeg brukte penger på var litt accessories. Prislappen synes jeg slett ikke var så gal – i hvert fall hvis man sammenlikner med Elsakjolen på Ringo, som kostet 500 kr – for EN kjole.

Som bildene viser, så var det tre stolte prinsesser som sto forran kameraet tidlig en fredags morgen, før jeg sendte de i barnehagen. Og mammaen var ganske stolt hun også 🙂

 

 

IMG_1479 copyIMG_1456 copy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.