Fra nattkjole til kosebamse


KosejentaIngen av mine barn har brukt sutt/tutti/smokk/tutt (kjært barn har mange navn…). Jeg har prøvd mange ganger: jeg har holdt den inne med kjærlige morshender, jeg har kneblet smokken fast og jeg har dyppet den i sukkervann. Ingenting nyttet, alle som en spyttet de den ut igjen..

Men likevel har små barn et sugebehov i tillegg til det de får fra puppen/flaska. Min eldste datter løste dette «problemet» da hun fant en bamse hun kunne suge på. Denne bamsen bærer navnet «Kanin», og de to lange kaninørene som en gang var på toppen er i dag helt borte. Sugd på og fortært av en liten barnekropp..

Tvillingene var ikke mange måneder gamle før de fant en finger de kunne suge på. Amelia suger på totten og Amanda suger på pekefingeren. Både jeg og min mann sugde på totten når vi var små, så det er ikke akkurat underlig at de også begynte med det. Men det som er artig er at da jeg var liten, gjorde jeg noe utenom bare det å suge på totten. Jeg hadde en spesiell stilling jeg satt i, der to av fingrene mine alltid fiklet med en brett i genseren jeg hadde på meg. Amelia har de samme tendensene – ingen tvil arvet fra sin mor 🙂

Det hele begynte en gang da jeg hadde vasket klær, og de rene klærne sto i stua i påvente av å bli ryddet. Da fant Amelia en genser hun falt pladask for. Den var lilla og veldig glatt. Denne skulle hun ha med seg over alt, og hun brukte to av fingrene til å fikle med en brett i stoffet, akkurat som jeg gjorde da jeg var liten. Det eneste problemet var at dette var en genser jeg hadde fått i bursdagspresang, og den var såpass ny at jeg ikke var villig til å ofre den. Derfor fant jeg frem en gammel nattkjole i stede, som hun kunne få til odel og eie.

Denne kjolen har ikke veket fra hennes side siden. «KJOLE!» utbryter hun mens hun leter febrilsk helt til hun finner den. Men at hun brukte min nattkjole som kos tenkte jeg ikke spesielt mye over før vi var hos noen venner på 17. mai. Plutselig var det litt flaut når jeg så at den gamle nattkjolen min lå på gulvet mens vi grillet og koste oss. Nei, dette måtte jeg gjøre noe med.

KosebamsenEn kveld for ikke lenge siden tok jeg affære, og klippet kjolen i to. Den øverste delen ble med vesla i sengen slik at hun kunne være fornøyd, den andre delen ble med meg. Jeg fant frem en bamse som matchet fint i fargene, og planen var å sy fast kjolen som «skjørt» på bamsen.

Først sydde jeg en søm med overlock der jeg hadde klippet, for å sørge for at det ikke ville rakne etter daglig bruk. Deretter fant jeg frem nål og tråd og begynte å sy. Når skjørtet var festet sånn nogenlunde fast i bamsen, fant jeg frem heklenål og en matchende tråd for å hekle en kant. Formålet til denne kanten var å dekke over den ikke-så-pene overlock-kanten på skjørtet.

Når jeg hadde sånn ca den lengden jeg trengte tredde jeg den over bamsen og sydde den fast.

Amelia var helt ekstatisk når hun fikk den morgenen etter. Såpass ekstatisk at de to andre søsknene ble litt misunnelig. Derfor måtte vi finne frem bamser til de også, slik at de skulle bli fornøyde. Amanda og Olivia glemte bamsene vekk ganske fort, men Amelia har sin med seg så å si hele tiden.

 

De andre mtte ogs ha kosebamse

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.