Barselgave i 100% alpakka fra Dale Garn


Barselgave - teppeDe som leser bloggen min vet at jeg er trofast kunde av Sandnes Garn. Hovedårsaken til dette er at jeg bor ganske nærme Sandnes Garn fabrikkutsalg, men det er selvsagt også fordi jeg synes garnet de selger er utrolig bra. Det føles trygt, godt og forutsigbart å bruke en garnforhandler man er godt kjent med.

Men Sandnes Garn fabrikkutsalg selger også garn som ikke er deres eget. Ei av de som jobber der sa til meg en gang at det var fordi de kjøpte eller fikk inn garn som kom fra butikker som hadde gått konkurs. Derfor, og gjerne andre grunner jeg ikke kjenner til, kan man altså få garntyper fra andre garnprodusenter på Sandnes Garn Fabrikkutsalg.

Sist jeg var på garnshopping på nevnte butikk, overrasket jeg meg selv med å gå til kassa med en korg full av garn fra Dale Garn. Jeg falt rett og slett pladask for den nydelige babyblå fargen – som passet perfekt til mitt formål: En barselgave til en gutt.

Barselgave - Lue og skjerfGarnet er relativt tykt, og jeg var usikker på om jeg kunne bruke det til finstrikkeren. Med en løpelengde på 133 meter pr 50 gram var det absolutt ikke en selvfølge. Men på grunn av den fantastiske voksen jeg har fått tak i, gikk det veldig bra.

Babyteppet er strikket med intarsiaslede, resten er strikket med vanlig slede på SK280. Lua er strikket etter denne oppskriften, om enn med litt redigert maskeantall. Jeg har strikket lua i to lag, alpakka ytterst og tynn hekletråd innerst.

Da jeg var ferdig med teppet og lua satt jeg i sofaen med en haug med blått garn rundt meg, og filmen vi så på var bare halvferdig. Derfor fant jeg frem en oppskrift på et babyskjerf fra boken Klompelompe, og satte i gang med å strikke. Tilfredsstillende tankeløst arbeid, og skjerfet ble ferdig før filmen var omme 🙂

Barselgaven ble altså et sett med et babyteppe med elefantmotiv, en voks-i-lue som jeg mener bør passe fra nyfødt alder (stramme snora øverst på lua) til rundt 1 år (løsne snora øverst på lua) og et skjerf.

Håper den som bestilte barselgaven, den vordende mammaen og hennes lille Matias synes at barselgaven ble bra.

Teknikker brukt på denne barselgaven

  • Elefanten ble strikket med intarsiaslede AG24, og det fungerer på denne måten
  • Bokstavperlene ble strikket inn slik
  • Hjertet på lua er nålefiltet på. Slik gjør jeg det.

 

Følg meg gjerne på Instagram (brukernavn tidtiloversdotcom), og tagg gjerne dine bilder med #tidtiloversdotcom hvis du har laget noe som er inspirert fra bloggen min.

Du kan også finne meg på snapchat (tidtilovers.com). Her vil du kunne se bilder fra min hverdag med barn, håndarbeid og oppussing av hus. Følg meg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.