En ny hals til en fornøyd kunde 2


For et par uker siden fortalte jeg om hvordan jeg kranglet med ribbapparatet for å strikke en hals i dobbel ribb til en kunde (les innlegget her). Historien endre heldigvis veldig bra, med gode tilbakemeldinger fra kunden. Såpass gode at hun la inn en ny bestilling på 3 nye halser. Jeg var rask i avtrekket og bestilte mer av garnet «Alv» fra ull.no. Dette er et nydelig garn i 100% ull, som leveres ferdig vokset på spoler, hvilket er helt perfekt for strikkemaskinfolk. Ull.no sier følgende om garnet sitt:

Alv er et 2-trådet, meget tynt kamgarn av langfibret, myk ull som kjennes behagelig mot huden og som egner seg til skjerf, gensere, skjørt og bukser. Velegnet til veving av stoff og tynne sjal.

Det er høy kvalitet på garnet og det er veldig spenstig til bruk i ribbestrikk. Med «spenstig» mener jeg at ribben holder formen bra – tøyer og drar du i halsen, spretter den tilbake i samme form som den opprinnelig var. Problemet er bare det at jeg ikke er helt enig med at det føles så behagelig mot huden. Det er ikke mohair/merino/kashmir-mykt, men på en måte litt «hardt», slik ull kan bli noen ganger. Hake og kinn er ømfintige plasser på kroppen, og det skal ikke mye til før det klør. Og responsen fra kunden min understreket dette med å si at: «Ja, halsen klør litt». Men hun var likevel fornøyd nok til at hun ville ha nye modeller i samme garn. Men på variant nummer 2 er halsen strikket litt annerledes. Den er litt bredere og kortere i fasong, slik at ikke halsen blir så tettsittende mot huden. Halsen er også i en annen farge, nemlig dyp mørkebrun – en farge jeg falt pladask for med en gang. Jeg har alltid vært glad i brunfarger, og denne var rett og slett nydelig!

Vi krysser fingrene for at denne halsen ikke klør like mye som den forrige. Også krysser jeg fingrene for at DHL snart kommer på døren, jeg har nemlig bestilt noe nytt og spennende garn i liknende tykkelse i sort farge. Kanskje det kunne blitt en erstatning for «Alv» i fremtidige strikkede halser, og at resultatet hadde blitt en silkemyk og varm halsopplevelse. Hvem vet 😉

Halsen er strikket med en Silver Reed SK280 strikkemaskin, og montert med en Hague Linker.

IMG_1024


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “En ny hals til en fornøyd kunde

 • Kari-Mette Bakke

  Hei!
  Jeg har lett etter oppskrift på en slik «lue hals». Men jeg skal strikke på gamlemåten dvs jeg har ingen strikkemaskin. Lurer på hvor mange masker du bruker?

  Vennlig hilsen
  Kari Mette

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Hei.

   Det blir ikke det samme å strikke på maskin og på pinner. Jeg anbefaler deg å strikke en prøvelapp først, for deretter å regne ut hvor mange masker du trenger til ditt garn/dine pinner/din strikkefasthet.

   Finn ut hvor mange masker du strikker pr. 10 cm. Deretter tar du maskeantallet delt på 10 (= antall masker pr cm). Når du har funnet ut størrelsen på halsen du vil strikke (si at du vil at den skal være 50 cm rundt, så ganger du *antall masker pr cm* med 50. Da vet du hvor mange masker du må legge opp.

   Håper det var forståelig. Lykke til med strikkingen!