Den perfekte julegaven


Ja, nå merker vi vel julestria alle som en. Det er ikke nok med press om adventskalendere, juleavslutninger, juletrefester, julegaver, julebakst, og pynting til jul. For det største presset ligger på julegavene. Det er et stress av dimensjoner å få handlet inn, men selvfølgelig også utrolig koselig å pakke ut.

I vår familie har vi bestemt oss for å droppe hele julegavestria. Barna får gaver – for jula har på mange måter blitt «barnas jul». Men vi voksne får ikke gaver. Det er utrolig deilig å slippe å dra til stappfulle butikker for å handle noe til folk som allerede har alt de trenger. Jeg kan absolutt anbefale en gavefri jul!

Men for de som ikke har tatt dette steget ennå, har jeg lyst til å komme med noen tips. Det er mange der ute som kjenner kreative mennesker. Enten de elsker å sy, strikke. hekle, eller å lage god mat på kjøkkenet, kan det være jeg har noen tips her som kan være interessant for en julegavehandel!

BØKER

heilt spesiellBoka «Heilt Spesiell og Jubel» av Kristin Thorsnes og Ane Sund er en bok jeg har brukt veldig mye. Jeg har både brukt mønstrene i boka slik de er, men også brukt dem som utgangspunkt til egne redesignprosjekt. Elsker du jersey og har små barn du har lyst til å sy til, kan jeg absolutt anbefale denne!!

Denne kan du få kjøpt på www.tanum.no for 389 kr (reklame).

 

heilt spesiell«Heilt spesiell» av Kristin Thorsnes har jeg skrevet om tidligere på bloggen. Denne boken har jeg selv på ønskelisten til jul. Og hvis nissen skulle finne ut at jeg også trenger en julegave i år, blir jeg veldig glad hvis jeg får denne 😉

Boken kan du få kjøpt på www.tanum.no for 323 kr (reklame).

 

tanum«Klompelompe» er blitt et kjent navn blant de glade pinnestrikkere. Jeg falt pladask for de fine fargene, tøffe modellene og nye men enkle strukturene på plaggene i denne boken, og jeg måtte simpelthen kjøpe boken da jeg bladde i den for første gang.

Boken anbefales på det varmeste!

Klompelompe kan du få kjøpt på www.tanum.no for 305 kr (reklame).

 

lomJeg har alltid vært glad i gjærbakst! Det å utforske med surdeig, lite gjær, sunnere brød, luftigere brød, nye ingredienser og ikke minst – gode resultat, synes jeg er utfordrende, men gøy. Kjenner du noen likesinnede, kan det godt være at denne boka blir en slager! Ikke nok med at det er mange gode oppskrifter i boka, men den er også full av interessante møter med kjente matfolk – og en imponerende historie om oppstarten av det kjente bakeriet på Lom.

Boken kan du få kjøpt på www.tanum.no for 449 kr (reklame).

trineJeg kommer ikke unna www.trinesmatblogg.no Jeg er en stor fan, og vender stadig tilbake til bloggen hennes for å finne inspirasjon til gode matopplevelser. Til jul i fjor kjøpte jeg intet mindre enn 3 eksemplarer av Trines Mat (reklame) som jeg gav bort i julegaver. Nå har hun kommet med en ny bok, Trines Mat 2. Liker du en oppskrift fra Trines Matblogg, liker du garantert resten også. For er det ei dame som vet å bruke smaksløkene sine, så er det henne!

Boken kan du få kjøpt på www.tanum.no for 349 kr (usignert) (reklame).

søtelivEn siste bokanbefaling handler også om mat. Nemlig fra bloggen www.detsoteliv.no. Hvis jeg har lyst på noe søtt, er jeg rask til å søke etter gode oppskrifter herfra. Det siste jeg lagde fra denne bloggen var disse cupkakesene som ble servert i min datters bursdag. De ble mottatt med vill jubel (ehh, kanskje ikke «jubel», men de sa i hvert fall at de var skikkelig gode) – og bursdagsbarnet slikket fornøyd av den store haugen med krem oppå toppen 🙂

Boken kan du få kjøpt på www.tanum.no for 199 kr (reklame).

 

HÅNDARBEIDSUTSTYR

Den håndarbeidsgale får aldri nok utstyr. Kjøp hva du vil – knapper, strikker, bånd, stoff, garn, glidelåser, symerker. Ja, gå inn på Stoff og stil eller en garnbutikk og slå deg løs!

Vil du ha noen spesifikke tips, se på et utvalg av det jeg har til salgs her:

hello kitty knappersommerfuglHello Kitty knapper og søte knapper i sløyfemotiv

 

 

 

Jeg selger 20 knapper for 10 kroner.

 

tøym1

olafHello Kitty og Olaf (fra filmen Frost) tøymerker

Søte Hello Kitty og Olaf tøymerker. Merkene stryker du på et plagg (kanskje på et slitt kne, eller som pynt på en genser du akkurat har sydd). Jeg pleier å sy en søm rundt merket med symaskinen i tillegg, for å forsikre meg om at merkene sitter godt fast.

Juletilbud: 20 kr for 4 stk (ordinær pris, 20 kr for 2 stk).

 

ponpon

Pom-pom maker

Kjenner du noen som er glad i å strikke luer, kan dette være en fin gave. Dette er den enkleste måten å lage dusker på, som jeg har vært borte i. Jeg selger dette settet vanligvis for 149 kr, men siden det er jul setter jeg prisen ned til 99 kr.

 

 

strikkeringerStrikkeringer

Dette kan være en fin gave til såvel kreative barn som håndarbeidsinteresserte voksne. Ta en ring og lag en vakker blomst eller noe annet pent. Det er bare kreativiteten som setter grenser her! Dette settet selger jeg også vanligvis for 149 kr, men du får det for 99 kr frem mot jul.

 

 

KASHMIRGARN

IMG_3402Kashmirgarn er et luksusgarn av dimensjoner. Det er tynt og utrolig varmt, og det er kløfritt. Jeg har strikket denne og denne genseren til meg selv i denne type garn, og jeg elsker genserene nå som det er vinter og kaldt. Genserene er varme og gode, og holder fasongen godt. Det vil si – den trenger en håndvask i ny og ne for å holde formen, men alle klær trengs å vaskes i blant, så det er ingen hindring! Ønsker du å gi en annen type julegave til en håndarbeidsinteressert, ta gjerne en titt på det kashmirgarnet jeg har til slags! Les mer her.

 

FERDIGSTRIKKEDE PLAGG

Jeg har også noe ferdigstrikkede plagg på lager. Ta mer enn gjerne kontakt med meg hvis du er interessert i å kjøpe noe av dette.

sjal2

Heklet sjal i silke/kashmir

Juletibud: 299  kr (ordinær pris: 399 kr)

 

 

 

sjalNydelig sjal i glitter mohair og kashmir

Juletibud: 299  kr (ordinær pris: 399 kr)

Les mer her.

 

 

sjalMykt og varmt sjal i mohair og kashmir

Juletibud: 299  kr (ordinær pris: 399 kr)

Les mer her.

 

 

sjal2Deilig sjal i merinoull, silke og kashmir

Juletibud: 299  kr (ordinær pris: 399 kr)

Les mer her.

 

 

IMG_2547Notevanter i Mini Duett (45% merinoull og 55% bomull)

Størrelse: ungdom eller dame (small).

Juletilbud: 299 kr (ordinær pris: 349 kr)

 

 

IMG_3391Mariusgenser i 100% kashmir, str. 9 mnd (baby).

Luksusgenser av dimensjoner til babyen. Strikket i 100% kashmir, garantert kløfritt og godt og varmt. Denne genseren er basert på MARIUS® mønsteret, designet i 1953. Jeg garanterer at strikkeproduktet er ekte norsk håndstrikket.

Pris: 399 kr. Les mer her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.