Hakking – nesten hekling, men ikke helt


lueFor noen år siden hadde jeg en dille. Den dillen gikk ut på at jeg ville prøve så mange nye håndarbeidsteknikker jeg bare klarte. Jeg lærte meg veving, nupereller, pjoning og hakking, for å nevne noe. Det ser ut til at jeg alltid vil ha en forkjærlighet for det strikkede plagg, enten det er på strikkepinner eller strikkemaskin. Men likevel hender det at jeg går tilbake til de gamle teknikkene for å få litt variasjon.

Det har jeg gjort nå! Jeg hentet frem hakkepinnen/hakkenålen – hva enn det heter, og bestemte meg for å lage en lue. Jeg har nemlig hakket luer før, og de blir utrolig gode i vinterkulden. I motsetning til strikkede luer, som ofte slipper det minste vindkast igjennom, får en hakket lue en mye tettere og tykkere struktur, og dermed blir den også varmere.

Jeg har brukt ulike teknikker for å få et spennende mønster på luen, og derfor kan videoen nedenfor, som viser hvordan jeg gjorde det, være en fin innføring i hakketeknikken. Jeg brukte hakkepinne/hakkenål 6 mm og dobbel tråd SISU

Har du lyst på å se hvordan jeg gjorde det? Se på videoen nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.