Gratulerer med dagen, Olivia! 4


kjole2 006En gang, for noe som virker som mange herrens år siden, gikk jeg rundt i en konstant fortvilet tilstand fordi jeg ikke klarte å bli gravid. Heldigvis finnes det hjelp for slike ting nå til dags – og historien endte, som dere vet, lykkelig, med en voksende mage og til slutt babyskrik. Jeg husker så godt da jeg satt på badegulvet og så på den lille babyen min. Olivia. Så søt og nydelig. Og det eneste jeg klarte å tenke var: «Jeg kan ikke skjønne at du er min!». Jeg hadde ønsket meg en liten baby så utrolig lenge, at når hun først var der, så var det hele så ufattelig uvirkelig og nesten litt vanskelig å forstå.

Etter en stund blir barnet en slags selvfølge. De er alltid der. De maser og sutrer. De lager et himla bråk fordi du tok på skoen på feil måte. Du blir irritert og skulle ønske du var på en øde øy uten mennesker rundt deg.

Men så kommer de små øyeblikkene. Olivia som spontant sier: «Mamma, jeg er kjempeglad i deg», eller «Mamma, du og jeg er bestevenner». Når alt hun vil i hele verden er å være sammen med meg. Ikke bare i nærheten, men aller helst kroppskontakt. Når hun vil ha kos og suss på hvert kinn når jeg leverer henne i barnehagen, for så å finne ut at jeg også må ha kos og suss på hvert kinn før jeg drar hjem. Hun kan smelte ethvert hjerte, den jenta der.

IMG_0974I dag blir Olivia 4 år. Det er helt utrolig at tiden kan gå så fort. Fra spedbarn til småjente på «no time at all». Før jeg vet ordet av det er hun tenåring, og hverdagen blir endret fra «Mamma er best i verden» til «Åhh.. Mamma er så teit!». Jeg får nyte hvert minutt. Knuge mammadalten til mitt bryst og gi henne all oppmerksomheten som jeg klarer å gi henne – i en ellers så travel hverdag med familie, hus, jobb – og ikke minst tvillinger på snart 2 år.

Bursdagspresang. Det er alltid like vanskelig. Det vil si – det er enkelt å gå inn på Toy’s R Us og kjøpe noe skrammel som er gøy i en halvtime – for deretter å bli glemt og bli nedgradert til rot. Men jeg er ekspert til å gjøre alt så vanskelig som mulig, og kreative innslag blir ikke bare et alternativ, men et «must», eller en besettelse, om du vil. Jeg bestemte meg for at jeg ville sy noe til Olivia. Og etter masse grubling fant jeg ut at jeg skulle sy en Elsakjole.

Tvillingene lærte nemlig å synge «Let it go» før de lærte seg «Bæ, bæ, lille lam». Dette er både på grunn av trenden i barnehagen, men sannsynligvis kan Olivia ta på seg mesteparten av «skylden» for dette. Den sangen har blitt sunget MYE her hjemme. Olivia elsker Frost, og eventyrene før leggetid begynner ofte slik: «Det var en gang Elsa, Anna, Olaf og Olivia som skulle ut på tur».

Det var ikke bare-bare å finne et mønster til en frost-kjole. Stoff og stil sine mønstre synes jeg ikke var noe fine. Andre mønstre jeg har hjemme passet seg ikke helt heller, og mesteparten av kjolemønstrene jeg hadde var jo ment til jersey-stoff – som jeg ikke hadde tenkt å sy med. Jeg endte med nesa i «arkivet» mitt, og fant et blad fra Alt om håndarbeide fra 2008. Der fant jeg en kjolemodell jeg likte. Den var riktignok beregnet til jersey den også, men med litt sunn fornuft så  kan det enkelt gjøres om til en kjole i nydelig Elsastoff.

For et års tid siden sydde jeg denne Elsakjolen til min niese. Da de var på besøk på søndag sa hun til meg: «Jeg må bare si deg en ting, Ingunn. Den kjolen du sydde til meg har jeg brukt mye. Jeg har til og med brukt den i en barnedåp!». Kan man bli gladere av en slik tilbakemelding? 🙂 Men etter et syprosjekt blir det alltid stoffrester. Og denne gangen var intet unntak. Ut av stoffrestene til Elsakjole nummer en, ble det altså en Elsakjole nummer to. Og Olivia var superfornøyd!

Hun hadde på seg kjolen for første gang på søndag, da vi feiret bursdagen hennes. Sammen hadde vi hengt kjolen opp på en kleshenger på en knagg på rommet hennes, og jeg fortalte at hun kunne ha den på seg i barnehagen den dagen hun hadde bursdag. Hun hentet kjolen med andakt i dag tidlig, og ble ekstatisk da hun så at det var en presang til henne også. I denne pakken var det et par med rosa crocs, så nå er Olivia i barnehagen etter en god bursdagsfrokost, iført Elsakjole og rosa crocs. Herlig bursdagsjente, det kan jeg love!

IMG_0975


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Gratulerer med dagen, Olivia!

  • Synnøve

    Veldig moro å lese! En lekker kjole har du sydd! Dette kommer Olivia til å huske for resten av livet! Da hun ble 4 år og fikk Elsa-kjole sydd av mamma! Ikke rart at hun er mamma-jente!
    Håper dagen blir koselig!