Bursdagskrone, som prikken over i’en 4


IMG_0992Nå er den tiden kommet. November måned. Da sitter min mor og svetter i sofaen og tenker på alle gavene som må handles inn! For i vår familie er vi flinke til å samle bursdagene i bolker. Når november kommer feirer vi bursdag den 23. november, 26. november, 28. november, 12. desember og 2 x 23. desember (tvillingene). På toppen av alt dette kommer selvsagt julaften, og da skal alle sammen ha en gave eller to til. Jeg har noen ganger lurt på om min mor innerst inne tenker at jeg og min søster har rottet oss sammen for å gjøre det ekstra vanskelig for den hengivne mormoren 😉

Neida, det var å sette det litt på spissen. Men uansett er det min skjønne datter Olivia som er det heldige bursdagsbarnet den 26. november. Hun blir 4 år. Tenk at tiden kan gå så fort! Til høsten er hun førskolebarn, og før man vet ordet av det skal hun begynne på skolen. Huff, nå var det visst jeg som ble svett.

På søndag feiret vi Olivia sin bursdag med å invitere familie på besøk. Som seg hør og bør ble det både kake (eller cupkakes, faktisk), noe hjemmesydd, og andre kreative innslag denne dagen. De forskjellige tingene blir nok spredd utover i diverse blogginnlegg i tiden som kommer, og jeg tenkte at jeg kunne starte med bursdagskronen. For hvilket bursdagsbarn har ikke en bursdagskrone?

Greia var bare det at dette var noe jeg aldri hadde gjort før. Hvordan skulle jeg lage en fjong bursdagskrone til mitt lille bursdagsbarn…?

Tipset fikk jeg, nok en gang, på bloggen Speiltvillingene (link direkte til blogginnlegget her). Kort fortalt handler det hvor lett blyant smitter over på andre overflater, og hvor enkelt man da kan overføre motiver fra en ting til en annen. Som for eksempel fra en PC-skjerm til en bursdagskrone.

Jeg fant derfor en mal på hvilken bursdagskrone jeg ville bruke (søk på google etter for eksempel «birthday crown template», og trykk på «bilder»). Deretter tegnet jeg motivet over på matpapir, før jeg snudde det mot pappen, og tegnet på blyantstrekene på baksiden av matpapiret. Du skimter strekene lett igjennom det tynne papiret. De strekene av blyant som ligger på matpapiret, mot pappen, vil da smitte over på pappen, og du vil på den måten få form og fasong som du kan klippe etter. Vær obs på at det du overfører blir speilvendt, skal du overføre bokstaver, anbefaler jeg at du leser innlegget til speiltvillingene først.

IMG_0903

IMG_0902

IMG_0905

IMG_0912Deretter er det bare å gå berserk med pyntingen! Jeg fant frem glitterlim, eller GlitterGlue som det heter, som jeg røsket med meg sist jeg var på Panduro. Jeg brukt også matpapirmetoden for å overføre litt bokstaver – navnet på bursdagsbarnet og hvor mange år hun blir.

Olivia var kjempefornøyd. I går kveld, når hun skulle legge seg, så så hun stolt på kronen sin som lå på pulten. Deretter sa hun: «Jeg kan ikke ha kronen i sengen, da blir den ødelagt». Jeg kjenner Olivia såpass godt, at jeg vet at det hun egentlig sa, var at hun gjerne skulle hatt kronen i sengen og holdt den i hånden til hun sovnet 🙂

IMG_0915

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Bursdagskrone, som prikken over i’en

 • Synnøve

  Wow så kreativ og flink du er!
  Godt skrevet også! Ja det blir mye på en gang, men som det pleier å være i vår familie, så går ting unna når man bare har bestemt seg for hva som skal kjøpes inn!
  Og pakken er på vei i posten til den lille bursdagsjenta! Vi får feire henne sammen med tvillingene lille julaften!

  • Ingunn Innleggsforfatter

   Det var fælt av meg å ikke nevne i innlegget at du tross alt er UTROLIG flink til å kjøpe gaver til barnebarna (og barn, for den del) 🙂 Vi gleder oss til å se hva du har kjøpt til Olivia denne gang, og til å treffe dere igjen i jula!

   • Synnøve

    Neida, det tenkte jeg ikke på!! Det er moro å kjøpe gaver, og jeg er kjempespent på hva den lille bestemte damen mener om mitt gavevalg i år!!
    Vi gleder oss også veldig til å treffe dere og feire jul sammen!

    • Ingunn Innleggsforfatter

     Etter en litt panisk leting etter postens hentelapp, fant jeg den til slutt i en skuff med klare barnespor på (tegninger og saksmerker). Hvem av de små som har gjort det er ennå uvisst, men pakken er hedigvis hentet og ligger nå på stuebordet og venter på at Olivia skal komme hjem fra barnehagen. Tusen takk, vi snakkes i kveld! 🙂