Kåpe fra Heilt spesiell og Jubel 2


IMG_1485Husets 3-åring ble invitert i bursdag for en ukes tid siden, og vi takket «ja» med stor glede. Jeg spurte hva bursdagsbarnet ønsket seg, og da fikk jeg til svar: «Hun har ingen spesielle ønsker. Hun liker alt». Hmm… Hva skal man kjøpe da… Dra på Ringo eller Toys’R’Us og kjøpe noe som hun enten har fra før, eller noe som triller under en sofa eller seng, og til slutt glemt bort? Nei… Det fristet ikke.

Først tenkte jeg at jeg burde strikke noe til henne på strikkemaskinen. Men jeg fant ut at jeg ikke ville rekke å bli ferdig i tide. I stede fant jeg frem alle sybøkene mine, satte meg ned på gulvet med alle stoffene mine rundt meg, og studerte oppskrifter og forskjellige stoffkvaliteter og -farger. Til slutt falt jeg for en kåpe fra Heilt spesiell og Jubel, og jeg hadde hvit fleece i den ene hånden og lilla ribb i den andre.

IMG_1480Kåpa er sydd i fleece og ribb fra Stoff & Stil. I tillegg er jakka fóret med bomull fra Høie fabrikkutsalg. Den lilla blomsten jeg har sydd på er også fra Stoff & Stil. Jakka er i størrelse 110, noe jeg til min fortvilelse innså var å ta litt vel hardt i når jeg skulle sy til en jente som feiret 3-årsdagen sin. Løsningen ble å gjøre om oppskriften noe, slik at man kunne brette armene opp uten at man får en vrangside av en ribb ut ytterst på jakkeermet. Jeg har altså kantet med ribb i stede for å sy på ribb på vanlig måte.

Jeg har også innsett at jeg trenger mer trening i syingen min. Jeg knoter fryktelig med ting, og bruker timesvis på små detaljer (som for eksempel kanting), rett og slett fordi jeg mangler erfaring og teknikk. Det artige med dette er at jeg nå har lært hvordan jeg skal gjøre ting, og hvordan jeg ikke skal gjøre ting, og med å sy denne kåpen har jeg fått med meg mange erfaringer som jeg kan ta nytte av senere.

Jeg håper bursdagsbarnet ble fornøyd med gaven. Gratulerer med dagen, nok en gang! 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kåpe fra Heilt spesiell og Jubel