Lue til 5-åring


IMG_1751En dag jeg hentet min eldste datter i barnehagen, lå det en liten, lilla konvolutt i skapet hennes. I konvolutten lå det et kort, og på kortet stod det at hun var invitert i bursdagsselskap. Da møtte jeg en utfordring: hva i alle dager skal man kjøpe til en 5-åring man ikke kjenner? Jeg aner ikke hva hun liker og hva hun ikke liker – og da er det vanskelig å stå i en leketøysbutikk og handle på måfå.

Jeg måtte spørre om råd, og jeg spurte mannen min og søstra mi. Svaret var entydig: strikk en lue!

Det formet seg en plan i hodet mitt, og etter en del prøving og feiling (dette er faktisk lue nummer tre, nummer 1 ble for stor, og nummer 2 ble for liten), ble luen klar.

Luen er strikket på Silver Reed LK150 i garnet Alpakka Ull fra Sandnes Garn. Personlig synes jeg at luer strikket i ett lag blir for tynne. Bare det kommer et lite vindpust blåser det rett igjennom. Derfor har jeg strikket luen dobbelt. Innerluen er strikket i garnet Mandarin Petit (100% bomull), også fra Sandnes Garn.

Luen er nok litt i største laget for en 5-åring. Men jeg synes det er viktig å lage ting som varer en stund, og da lønner det seg å ta litt godt i. Håper fargene faller i smak og at luen blir mye brukt.

FB-Login-www.facebook.com-Login-Page-Home-Sign-In-Sign-UpOppskrift på luen vil jeg legge ut i løpet av kort tid. Det blir ikke nytt innlegg på bloggen når det er publisert, men følger du meg på facebook vil du få beskjed når oppskriften er klar 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.