Nattkjole til vesla 2


IMG_1580IMG_1577Jeg har lenge tenkt på å sy litt nattøy til 3-åringen. Men det er mye jeg tenker jeg skal gjøre, som jeg aldri får gjort. I håndarbeidsverden har jeg nemlig lyst til å gjøre alt, men jeg har ikke tid til å få gjort en brøkdel av det jeg ønsker.

Da vi var hjemme i jula, fikk jeg med meg en del stoff av min datters bonusmormor, noe av dette var fra fabrikkutsalget på Høie. Dette var stoff som var ment til sengetøy i myk bomull og sateng, og jeg tenkte med en gang at det måtte være helt genialt til nattøy. Det var ikke mange dagene etter at vi hadde kommet hjem fra ferie, før alt stoffet ble vasket og strøket, og dermed var nattkjoleprosjektet i gang.

Denne nattkjolen er jo enkel å sy, så egentlig kunne den vært ferdig i en fei. Men jeg trenger ofte å bruke litt tid på ting, for å få motivasjon til å pynte det helt ferdig. Det er kjedelig å lage noe ordinært. Jeg ønsker å lage noe unikt. Man trenger ikke å gjøre mye for å få til noe unikt – det IMG_1596handler bare om å lage noe som ingen har maken til. Da gjelder det å slippe kreativiteten løs og lage det som faller naturlig der og da. En slik prosess tar litt tid for meg, og delene til nattkjolen lå rolig i mange dager før jeg fikk inspirasjon til å gjøre den ferdig.

IMG_1756Men slik ble den altså til slutt. Månen har jeg sydd på ved hjelp av symaskinen på denne måten, og stjernene er malt på ved hjelp av «Screen Print» og en sjablon som begge er kjøpt på sloyd-detaljer.no. Mønsteret på nattkjolen er kjøpt på Stoff og stil.

Dattera mi, som elsker både måner og stjerner, var virkelig fornøyd med nattkjolen – noe som bildene forsåvidt også antyder 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Nattkjole til vesla