En nyttig tvillingmorvane


IMG_3052Det å ha tvillinger innebærer selvfølgelig en hel del. Men hovedsakelig går det i at det må være dobbelt av alt. Dobbelt så mye bleier, to av hvert plagg, vogn med plass til to rumper, to sprinkelsenger, to bilseter.. Ja, du skjønner vel tegningen.

Når man driver på med håndarbeid slik jeg gjør, blir det jo alltid produsert en del til sine egne barn. Og når man har tvillinger blir det jo dobbelt opp der også. Og etter hvert som jeg har blitt vant til å lage to like ting samtidig, har jeg innset at dette faktisk har sine fordeler.

Når man strikker en genser, eller syr et plagg, er det mange prosesser man skal igjennom. Telle masker eller klippe stoff, hente riktige strikkepinner, regne ut strikkefasthet eller velge farge og kvalitet på stoffet. Man skal lese mønster, forstå mønsteret, og gjøre alt i riktig rekkefølge. Dette kan ofte ta litt tid. Når man lager to ting samtidig sparer man faktisk en del tid, i forhold til hvis man skulle lage plaggene etter hverandre, eller på et ulikt tidspunkt. Dessuten er jeg ALDRI motivert til å lage to ting etter hverandre. Når jeg er ferdig, da er jeg FERDIG, og jeg vil ikke gjøre det samme om igjen før det har gått litt tid.

IMG_3054Så slik har jeg altså blitt. Ikke bare når jeg lager noe til tvillingene, men egentlig sånn generelt, der det passer seg, prøver jeg å lage to utgaver av samme ting når jeg først er i gang. Noen eksempler på tidligere prosjekter jeg har gjort dette på er disse notevantene og disse sjalene. Jeg har også et par pågående prosjekt i denne sjangeren som jeg vil blogge om senere.

IMG_3061Jeg har fortalt om de flotte kasjmirpannebåndene med effekttråd tidligere. Om jeg produserte så fryktelig mange pannebånd fordi jeg er tvillingmor eller fordi det var raskt, enkelt og simpelthen riktig så flott resultat, det vites ikke. Men det ble altså 5 pannebånd i en fei når jeg først var i gang. Et pannebånd i kasjmir/effekttråd til hver av mine barn, pluss to pannebånd i Mandarin Petit til min nydelige niese på snart 1 år.

Alle pannebåndene er altså håndstrikket, og designet er mitt eget. Oppskrift på pannebåndene i kasjmir finner du her, og oppskrift på pannebåndene i Mandarin Petit trengs egentlig ikke. Jeg la opp 80 masker på pinne 2,5, og strikket til jeg hadde den lengden jeg ønsket. Det lyse pannebåndet er strikket i vrangbord 1 rett/1 vrang, og det mørke er strikket i glattstrikk, men med 3 rekker vrangbord nederst og øverst. 80 masker på pinne 2,5 passer nok godt til en baby på 6 mnd. Det var en smule lite til jenta på snart 1 år, men de passer vel en stakket stund, før hun blir…. Konfirmant… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.