Poncho fra Stilfull Strikk


IMG_2673Da jeg kjøpte boken Stilfull Strikk, var det noen modeller jeg falt for umiddelbart. Denne ponchoen var en av dem. En romslig og stor poncho med et enkelt design – og best av alt, den hadde små armer nederst. Litt som genser, litt som ponco. Helt perfekt for en frysepinne som meg 🙂

Når jeg skulle på garnshopping, og jeg i tilllegg falt pladask for fargene som kom i «Tove» (som jeg skrev om i dette innlegget), ja, da måtte vel ponchoen bli bra?

Og ja, det gjorde den så absolutt! Men guri så mye arbeid det var. Hele ponchoen (bortsett fra vrangborden ved halsen og ermene) strikkes i halvpatent, noe som tar fryktelig lang tid. I tillegg så hadde jeg vanvittig mange masker på rundpinnen når jeg strikket nederst på ponchoen, og det tok jo en halv evighet bare å strikke én runde.

IMG_2686Men jeg hadde en lang tur i bilen på grunn av en konfirmasjon i Drammen (som jeg skrev om i dette innlegget), og da ble det en del strikking. Hva er vel bedre tidsfordriv i en bil, enn strikkepinnene? Det var ikke mange dagene etter jeg kom hjem igjen at ponchoen ble ferdig, og den kunne bli tatt i bruk.

Jeg elsker ponchoen, dens farger og dens form. Den er akkurat slik jeg håpet på. Da må man vel si seg fornøyd 🙂 ?

Ponchoen er håndstrikket etter mønster fra boken Stilfull Strikk, og er strikket i garnet Tove fra Sandnes Garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.