Kåpe til meg selv


For et år siden giftet min bror seg med ei herlig jente. I dag lever de sine lykkelige dager sammen med en liten skjønn gutt, gjerne iført en «tidtiloversstrikket» vest og kåpe med tilbehør. Denne kåpa som ble strikket til bruden hadde jeg egentlig strikket til meg selv, men den ble gitt bort som bryllupsgave i tidsnød. Det var jo en nydelig kåpe med fryktelig mye arbeid bak, så at det var verdig en bryllupsgave er helt sikkert. Men der sto jeg, da. Uten den kåpa jeg egentlig hadde gledet meg til å ta i bruk.

Så da 17. mai kom, og jeg tenkte at jeg skulle unngå bunad og ha på meg kjole i stede, fant jeg ut at jeg ikke hadde noen kåpe som var fin nok til å ha over kjolen på en festdag. Det endte med at jeg tok på meg bunad, men jeg satt igjen med en følelse på at NÅ var det virkelig på tide å strikke en kåpe til meg selv. En gang til.

Jeg hadde fått tak i en pose med garnet «Kos» fra Sandnes Garn til redusert pris, og fant frem en oppskrift på kåpe fra «Strikk fra TINDE» av Iselin Hafseld. Forøvrig samme bok som jeg fant oppskrift på bryllupskåpa.

Etter maaaaasse arbeid ble jeg til slutt ferdig. Sånn ca 7 måneder etter. Ting tar tid noen ganger, gitt.

Men OM jeg var fornøyd da jakka var ferdig! En deilig og romslig kåpe strikket ganske tett. Såpass tett at når vinden blåser rett på kroppen, holder kåpa meg forbløffende god og varm.

Kåpa anbefales på det varmeste (i dobbel betydning). 🙂

Også matchet den jo min flotte mariustunika også 😉

Kåpa er strikket etter oppskrift fra «Strikk fra TINDE» av Iselin Hafseld, i garnet «Kos» fra Sandnes garn. Jeg brukte ca 19 nøster garn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.