Strikket bryllupsgave – del 3


Accessories må til for å pynte litt opp i hverdagen. Jeg må innrømme at jeg hadde lyst til å strikke i vakre fargerike farger til bruden, men brudgommen sa faktisk nei. Han mente det var lurt å strikke i nøytrale farger. Da hun åpnet gaven kommenterte hun faktisk fargevalget, og sa at jeg hadde strikket i favorittfargen hennes, grå 🙂

Kåpa og vestene, som jeg blogget om tidligere, ble strikket i litt ymse garnkvaliteter. Alt tilbehøret er strikket i Baby Lama fra Sandnes Garn, et garn jeg aldri har strikket med før. Det var mykt og deilig, og er et flott garn å velge hvis man ønsker å strikke med litt tykkere pinner.

Lua som bruden fikk fant jeg i boka Strikkesidas Favoritter. Jeg falt rett og slett pladask for den flotte lua – jeg skulle gjerne strikke en til meg selv etter hvert også! Oppskriften fant jeg også gratis på nett – lett tilgjengelig for alle 🙂 Link til oppskriften finner du her.

Til bruden strikket jeg også en hals. Oppskriften til halsen fant jeg i Klompelompe. Den var rask å strikke, og deilig og varm å ha rundt halsen 🙂

Til slutt fikk bruden et par tovede votter. Jeg har tatt utgangspunkt i en gratisoppskrift fra Sandnes Garn sine nettsider (link her). Vottene strikket jeg litt store slik at jeg kunne tove de til slutt. Det er lite som er så varmt på hendene som tovede votter!

 

Brudgommen fikk også en lue og noe til å varme halsen.  Både lua og skjerfet har jeg strikket etter egen oppskrift. Lua er enkelt og greit strikket med rillestrikk. På skjerfet la jeg opp et passende antall masker, så strikket jeg ruter ved å bruke rette og vrange masker. Enkel oppskrift, det blir likt på rette og vrange, og strukturen blir også ganske bra.

Det var alle gavene mine til brudeparet. Kort oppsummert:

  • En kåpe til bruden
  • To vester til brudgommen
  • To luer, en til hver av brudeparet
  • En hals til bruden
  • Et skjerf til brudgommen
  • Et par votter til bruden

Tiden jeg har investert i alt dette er halve gaven til brudeparet. Hjemmestrikkede gaver ligger det mye tid og kjærlighet bak. Jeg vet at det blir satt pris på, derfor er det også veldig gøy å kunne gi slike gaver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.