Strikket bryllupsgave – del 1


Min mor ringte en dag for å slå av en prat. Etter litt kjadring lurte hun på om jeg hadde snakket med broren min i det siste. «Nei», sa jeg. «Hvordan det». Hun nølte litt, og sa til slutt at «Nei.. Det var best han fikk si det selv». Hun ville ikke si mer. Slikt blir man nysgjerrig av, så det tok ikke lang tid før jeg ringte min bror..

Som jeg hadde en liten anelse om, så var beskjeden som følger:

Han skulle gifte seg. Dagen etterpå!

De hadde et lite, sjarmerende bryllup, og den påfølgende bryllupsfesten ble feiret hjemme hos det nygiftede paret noen måneder etter vielsen.

Noen måneder meg her og der.. Når man skal strikke bryllupsgave bør man beregne et halvt år med kosestrikk i sofaen. Når det er noen måneder blir det litt mer panisk strikking hvor enn man går..

Da festen nærmet seg begynte jeg å få panikk. ÅSSEN SKAL JEG BLI FERDIG MED DET JEG HAR PLANLAGT??

Så begynte jeg å se på den nystrikkede kåpa mi. Den som jeg har siklet på i lang tid, og strikket vekk sikkert 2 kilo garn av samvittigheten. Skulle jeg gi bort den? Den som jeg egentlig strikket til meg selv?

Ja. Sånn ble det. Den flotte bruden vurderte jeg til å være omtrent samme størrelse som meg selv, og det stemte på en prikk. Hun var aldeles nydelig i kåpa da hun prøvde den på bryllupsfesten!

Jeg håper virkelig at kåpa blir mye brukt i disse kalde vintermånedene.

Jeg strikket selvfølgelig flere gaver til brudeparet, og de blogger jeg om etter hvert 🙂

Oppskriften på kåpa har jeg hentet fra boka «Strikk fra TINDE» av Iselin Hafseld. Garn har jeg kjøpt på Sandnes Garn (litt forskjellige kvaliteter), og jeg har brukt Hague Linker til å montere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.