Flettesjal – nå med videooppskrift


IMG_2839Noen gang er det enkle ofte det beste. Og når det betyr enkelt design, enkel fremgangsmåte – og med et nydelig resultat, da er det slett ikke så værst 🙂

Jeg har strikket mange sjal siden jeg kjøpte strikkemaskinen. Alle er relativt like, men jeg har endret garntype fra det tynneste kasjmirgarn, til et tykt 100% ullgarn. Fremgangsmåten er den samme, bortsett fra en ting – måten jeg har festet sammen de to sjaldelene. Jeg har strikket to deler og sydd sammen etterpå. Jeg har strikket en del, og festet den fast i den andre mens jeg strikker. Men da jeg prøvde flettesjalet for første gang ble jeg endelig helt fornøyd, og snudde meg aldri tilbake. Flettesjalet er enkelt å strikke, og ikke minst er det enkelt å montere. Det skal bare en liten søm til i toppen og bunnen av det ferdig monterte sjalet, så er det ferdig. Lett å strikke, lett å montere!

Dette sjalet i merino/kasjmir/silke har jeg nå strikket og solgt tre utgaver av. Den siste utgaven strikket jeg til ei som skulle stå som brud, og hun ønsket å ha et sjal som hun kunne slenge over skuldrene utover de kjølige kvelds- og nattimer. At hun falt for mitt design og garnvalg er jeg rett og slett litt beæret over. En brud pynter seg med det fineste hun kan, kanskje det fineste hun har på seg hele livet, og da velger hun mitt sjal 🙂

Jeg delte oppskriften på sjalet for en stund siden, nå har jeg også laget video på den samme oppskriften. Du kan bruke nesten hvilken som helst strikkemaskin og hvilket som helst garn for å strikke dette sjalet. Bare prøv deg frem med en prøvelapp (gjerne både på fletter og spenning), før du bestemmer deg for hvilken spenning du skal ha, og hvor store flettene skal være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.